Home » activiteiten » Jeugdschaatsen » Info Jeugdschaatsen

Info Jeugdschaatsen

Informatie over jeugdschaatsencropped-logo-andersom-copy.jpg

Bij het jeugdschaatsen zijn er twee momenten om les te krijgen, bij de jeugd en de midjeugd, beide op de zaterdag middag. Daarnaast zijn er een aantal speciale lessen zoals het ouder-kind schaatsen, zwarte pieten op het ijs en het schaatsvaardigheidspaspoort. Elk seizoen starten we met de opening voor de jeugd. De data van alle activiteiten vindt u in de activiteitenkalender.

Opening van het nieuwe seizoen

Alle kinderen kunnen meedoen aan een sportieve spelletjesmiddag om elkaar en de trainers alvast te leren kennen voor het schaatsseizoen gaat beginnen.

Zwarte pieten op het ijs

Elk jaar in november komen onze vrienden uit Spanje weer aan. Voor de drukte van 5 december komen ze de Vennen bezoeken. Ze zullen met name in de eerste paar groepen zijn om te leren schaatsen. Na een reuze slalom krijgt iedereen een zakje lekkers.

Ouder-kind schaatsen

In het eerste weekend van de kerst-vakantie mogen de ouders, je broertje, zusje en andere familieleden mee het ijs op. Eerst zullen we laten zien wat we allemaal geleerd hebben. Daarna kun je mee doen met spelletjes, wedstrijdjes (wie is er sneller, papa of jij?) of je kunt samen schaatsen.

Clubkampioenschappen

Alle leden van schaatsclub de Vennen schaatsen een wedstrijd op de 400 meter baan.
Dit is een ideale mogelijkheid om te kijken hoe lang je nodig hebt om bijvoorbeeld een 100 meter af te leggen, of wat je vooruitgang is na een jaar trainen. De clubkampioenschappen zijn steeds erg gezellig waarbij het meedoen belangrijker is dan de prestatie!
De deelnemers aan de wedstrijden worden in verschillende categorieën verdeeld:

De jeugdschaatsles gaat dan niet door.
De pupillen zullen rond 16.00 uur starten, rond 18.30 uur zullen zij hun wedstrijden verreden hebben. De junioren en senioren zullen doorgaan tot ongeveer 22.00 uur.

Je kunt je aanmelden via deze website.

Schaatsvaardigheidspaspoort

De KNSB heeft als vervanging voor de oude diploma’s het schaatsvaardigheidspaspoort ontworpen. Dit paspoort bestaat uit 7 niveaus met elk zo’n 6 vaardigheden om kinderen goed te leren schaatsen. Van de vaardigheden op alle niveaus hebben ze filmpjes gemaakt.  Deze zijn via [deze link: http://www.schaatsen.nl/kpnjuniorschaatsclub/vaardigheidspaspoort ] te bekijken.

Tijdens de laatste 3 lessen van het seizoen wordt er gereden voor het schaatsvaardigheidspaspoort. Alle kinderen laten zien wat ze kunnen om zoveel mogelijk onderdelen te behalen van het schaatsvaardigheidspaspoort. Voor het hoogst behaalde niveau krijgt de jeugd tijdens de laatste afsluitende les een certificaat en bijbehorend polsbandje.
Afsluitende les 1:        Proeven schaatsen voor het schaatsvaardigheidspaspoort.

Afsluitende les 2:        Proeven schaatsen voor kinderen die verhinderd waren bij les 1.

Afsluitende les 3:        Alternatieve elfstedentocht: zoveel mogelijk rondjes schaatsen in 1 uur tijd.
.                                  En de certificaat uitreiking.