Schaatsclub De Vennen

Home » activiteiten » Jeugdschaatsen » Lessen jeugdschaatsen

Lessen jeugdschaatsen

lessencropped-logo-andersom-copy.jpg

Jeugd (beginners)

In het winterseizoen krijgt de jeugd in 4 niveaugroepen elke zaterdagmiddag training van 16.00 tot 16.45 uur op de binnenbaan (30×60 m.) van de Ireen Wüst-baan in Tilburg.
Bij deze trainingen leer je de basisvaardigheden van schaatsvaardigheidspaspoort niveau 1 tot met 4. Dat wil zeggen dat je recht op je schaatsen kunt staan, kunt glijden, afzetten, vallen, opstaan, remmen en er is een begin gemaakt met pootje over. Bij de indeling van de groepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd, vriendjes-vriendinnetjes en natuurlijk de schaatsvaardigheid van de jeugd. Heb je niveau 4 behaald, dan kun je doorstromen naar de midjeugd.

Midjeugd (gevorderden)

In de winter krijgt de midjeugd in 2 niveaugroepen elke zaterdagmiddag training van 16.45 tot 18.00 uur op de binnenbaan (30×60 m.) van de Ireen Wüst-baan in Tilburg. Bij de groepsindeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd, vriendjes-vriendinnetjes en natuurlijk de schaatsvaardigheid van de jeugd. Bij deze trainingen leer je de basisvaardigheden van schaatsvaardigheidspaspoort niveau 4 tot met 7. Dat wil zeggen dat je nog beter leert om pootje over te doen in de bocht waarbij je steeds meer snelheid krijgt. Ook wordt er gewerkt aan de afzet en de schaatshouding. Er wordt kennis gemaakt met starten en andere wedstrijdgerichte vaardigheden. Veel kinderen stromen dan ook door naar de wedstrijdploeg.

Voor alle tarieven kijk onder INFO.

Club sponsors 2017/2018
Leathan IT
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
Rono sport
van Bommel schoenen
MAXIM
Croy
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport