Schaatsclub De Vennen

Home » activiteiten » Skeeleren » Wedstrijden/tochten

Wedstrijden/tochten

Kalender Skeelertochtencropped-logo-andersom-copy.jpg

Wat is er mooier voor een schaatser dan het rijden van een toertocht door een prachtig polderlandschap of natuurgebied? Niets toch? De winters in ons kikkerlandje bieden echter helaas veel te weinig kansen om dit soort tochten te rijden.Vele schaatsers hebben een aardig alternatief gevonden voor dit gemis: De toertochten op skeelers. Deze tochten voeren de deelnemers over (over het algemeen) goed geasfalteerde wegen en fietspaden door fraaie natuurgebieden. Ook de Koek & Zopie en de herinnering na het volbrengen van de tocht ontbreken niet.
De toertochten kunnen worden onderverdeeld in 2 soorten:
– De Vrije Tocht: iedere deelnemer legt de met pijlen aangegeven route in zijn/haar eigen tempo af. Bij een goed georganiseerde tocht wordt het verkeer op gevaarlijke punten geregeld door mensen van de organisatie.
– De Pelotonstocht: alle deelnemers rijden het parcours in een gesloten peloton. Hierbij wordt een van te voren bekende snelheid aangehouden (meestal 20 of 22 km per uur). Het peloton wordt begeleid door motorrijders of fietsers die het verkeer regelen op gevaarlijke punten.

Electroworld Skatetoertocht van Boekel – 17 augustus 2013 (foto Jos Jansen)

Skeelertoertochten worden onder auspiciën van de de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) georganiseerd. Voor deelnemers is het dragen van een VALHELM VERPLICHT.

Klik hier voor de kalender van skeelertochten in dit seizoen.

Filmpje van een pelotonstocht in Krabbendijke (28 mei 2011).

 

Club sponsors 2017/2018
Leathan IT
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
Rono sport
van Bommel schoenen
MAXIM
Croy
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport