Home » Nieuws » Nieuws augustus 2018 » Zitbank

Zitbank

Nieuwe zitbank in Moergestel

Sinds kort staat er een zitbank op de hoek van de Scheerman en het Helfortstraatje in Moergestel. Deze bank is hier geplaatst ter herinnering aan Leo Vaes, Lid van Verdienste van Schaatsclub De Vennen.

De zitbank nabij de ijsbaan aan de Scheerman

Op 7 februari 2018 overleed Leo Vaes op 77-jarige leeftijd. Tijdens de uitvaartplechtigheid maakte Schaatsclub De Vennen bekend dat er een zitbank zou komen ter herinnering aan deze medeoprichter, jarenlang bestuurslid en vrijwilliger van hun club. Deze belofte werd onlangs ingelost. De bank, die op een verhoging staat, biedt prachtig uitzicht over het Reuseldal waar bij vorst kan worden geschaatst op de door de schaatsclub beheerde natuurijsbaan. Aan de andere kant is de standerdmolen van Moergestel zichtbaar. Leo was naast schaatser ook vrijwillig molenaar.

Hopelijk krijgen we na een bijzonder warme zomer ook weer een winter waarin op natuurijs kan worden geschaatst. Niet-schaatsers kunnen dan vanaf de bank genieten van de ijspret op de natuurijsbaan. Als voorbereiding op een natuurijsperiode kan er vanaf medio oktober al worden geschaatst op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Schaatsclub De Vennen heeft nog enkele plaatsen vrij voor de jeugdschaatslessen op zaterdagmiddag en de seniorenlessen op maandagavond. Op deze website is hierover meer informatie te vinden .