Home » Nieuws » Nieuws februari 2018 » NK Jeugdmarathon in Tilburg

NK Jeugdmarathon in Tilburg

Op zaterdag 17 februari komen de beste jeugdschaatsers van Nederland naar de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg voor het Nederlands Kampioenschap Jeugdmarathon. Daarbij zullen ook Karlijn Schelllekens en Thomas van Berkel van Schaatsclub De Vennen aan de start verschijnen.

Karlijn zal deelnemen in de categorie meisjes Pupillen-B en Thomas gaat de strijd aan met de snelste jongens Pupillen-A van het land. Het kampioenschap begint om 11.00 uur met twee halve finales per categorie, waarna de snelste rijders uit deze halve finales om 13.00 uur voor de titels Nederlands Kampioen zullen strijden. Aangezien het Nederlands Kampioenschap dit jaar in Tilburg wordt gehouden, zou het leuk zijn als heel veel clubgenoten en andere belangstellenden Karlijn en Thomas zouden komen aanmoedigen. De toegang is gratis!

De onfortuinlijke Teun van der Linden, hier nog op kop in een jeugdmarathon (foto Wouter Groenen)

Naast Karlijn en Thomas hadden ook Merel Bertens (meisjes Junioren-A) en Teun van der Linden (jongens Pupillen-A) zich voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap gekwalificeerd. Merel zal helaas echter verstek moeten laten gaan omdat zij nog steeds niet volledig is hersteld van een zeer hardnekkige blessure die zij aan het begin van het seizoen heeft opgelopen. Omdat Teun onlangs tijdens de shorttracktraining zijn been heeft gebroken, zal hij ook niet in staat zijn om het kampioenschap te rijden. Een gebroken been komt nooit gelegen maar is voor Teun op dit moment bijzonder zuur omdat hij hierdoor ook andere wedstrijden, waarop hij zich erg had verheugd, moest missen. Hij was namelijk uitgenodigd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Ploegenachtervolging voor scholen in het Olympisch Stadion in Amsterdam en twee wedstrijden in Thialf in Heerenveen.