Home » Activiteiten » Jeugdschaatsen

Jeugdschaatsen

Op deze pagina staat de volgende informatie over het jeugdschaatsen bij “De Vennen”:cropped-logo-andersom-copy.jpg

1. Seizoen 2019-2020
2. Tijden
3. Beginners
4. Gevorderden
5. Trainers
6. Wedstrijdmogelijkheden

Alle schaatsers op zaterdagmiddag dragen een helm, handschoenen en hebben geslepen schaatsen!

1: Seizoen 2019-2020
Het seizoen 2019-2020 start op zaterdag 28 september 2018 met een openingsactiviteit, dit jaar geocaching nabij het Galgeven onder leiding van Ramon Van Der Laar (zie t.z.t. homepage voor actuele informatie en aanmelden)
Op 12 oktober 2019 is de eerste schaatsles
Op 21 maart 2020 is de laatste schaatsles
De eerste 3 lessen op zaterdag zullen er kinderen meedoen van project Sjors (allleen met het eerste lesuur)

• 2 november 2019 is het vriendjes en vriendinnetjes schaatsen (iedereen mag een vriendje of vriendinnetje meebrengen). Ouderschaatsen vervalt hierdoor.
• 30 november 2019 Pieten op het ijs (allleen met het eerste lesuur)
• 14 december 2019 niveaubepaling onder leiding van Menno Haans
• 15 februari 2020 Clubkampioenschappen jeugd aanvang 9:00 uur
• 15 februari 2020 is er geen les i.v.m. KPN marathon wedstrijd
• 22 februari 2020 aangepaste les i.v.m. carnaval
• 7 en 14 maart 2020 Diplomaschaatsen
• 21 maart 2020 Diploma-uitreiking / Elfstedentocht

2: Trainingstijden
Groepen 1 en 2 schaatsen op zaterdag van 16:00 – 16:45 uur
Groepen 3 en 4 schaatsen op zaterdag van 17:00 – 18:00 uur

3: Beginners: groepen 1 en 2
In het winterseizoen krijgt de jeugd in 2 niveaugroepen elke zaterdagmiddag training van 16.00 tot 16.45 uur op de binnenbaan (30×60 m.) van de Ireen Wüstbaan in Tilburg.
Bij deze trainingen leer je de basisvaardigheden van schaatsvaardigheidspaspoort niveau 1 tot met 4. Dat wil zeggen dat je recht op je schaatsen kunt staan, kunt glijden, afzetten, vallen, opstaan, remmen en er is een begin gemaakt met pootje over.
Bij de indeling van de groepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd, vriendjes/vriendinnetjes en natuurlijk de schaatsvaardigheid van de jeugd.
Heb je niveau 4 behaald, dan kun je doorstromen naar de Midjeugd.

4: Gevorderden (midjeugd): groepen 3 en 4
In de winter krijgt de midjeugd in 2 niveaugroepen elke zaterdagmiddag training van 17:00 tot 18.00 uur op de binnenbaan (30×60 m.) van de Ireen Wüstbaan in Tilburg.
Bij de groepsindeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd, vriendjes/vriendinnetjes en natuurlijk de schaatsvaardigheid van de jeugd.
Bij deze trainingen leer je de basisvaardigheden van schaatsvaardigheidspaspoort niveau 4 tot met 7. Dat wil zeggen dat je nog beter leert om pootje over te doen in de bocht, waarbij je steeds meer snelheid krijgt. Ook wordt er gewerkt aan de afzet en de schaatshouding. Er wordt kennis gemaakt met starten en andere wedstrijdgerichte vaardigheden.
Veel kinderen stromen dan ook door naar de wedstrijdploeg.
Voor alle tarieven kijk onder INFO.

5: Trainers:
Deze trainers dragen zorg voor de lessen en activiteiten voor de jeugd en midjeugd:

Jan vd Wiel – groep 1

Brenda van de Wiel – groep 1

Hilde van Hulten – assistent groep 1

Marc van Hulten – groep 1

Ramon van de Laar – assistent groep 2

Jos Adriaansen – groep 2

Frank van Elderen – groep 3

Ad van de Ven – groep 4

Erik Kamps – groep 4

6: Wedstrijdmogelijkheden voor zaterdagmiddag schaatsers:
A. KBT
B. Kennismakingswedstrijd/promotiewedstrijd
C. Clubkampioenschappen
D. Wedstrijden op zondag
E. Marathons en Uurchallenge

A: Het Kleine Banen Toernooi:
Voor kinderen van de zaterdagmiddagtraining (pupillen A t/m F) is er het Kleine Banen Toernooi (KBT) waaraan je kan deelnemen.
Iedere deelnemer krijgt na de finale een prijsje.
Dit toernooi is uitstekend geschikt om te testen of je verder wilt ontwikkelen in de schaatssport.
Iedere pupil rijdt 3 van de 4 wedstrijden (dus maar een paar keer ben je voor je andere hobby van zaterdagmorgen verhinderd).
Ook voor de trainers is het fijn als de kinderen hieraan meedoen, een wedstrijdje verhoogt de interesse om nog beter te worden.
Informatie en verder uitleg vind je op de volgende site: Kleine Banen Toernooi ( t.z.t. komen hier de actuele tijden en locaties te staan)
Voor deelname is een wedstrijdlicentie van de KNSB vereist (kosten € 10,80). Heb je interesse en of vragen? Stuur dan een mailtje naar wedstrijd.jeugd.scdevennen@gmail.com.

B: Kennismakings/promotie wedstrijden:
Voor alle pupillen 2x op de Irene Wustbaan Voor deelname is een wedstrijdlicentie van de KNSB vereist (kosten € 10,80).
Op de wedstrijdkalender van de Baancommissie Tilburg kun je zien op welke datum en hoe laat de wedstrijden beginnen.
Let op: Aanmelden doe je t.z.t. via de site van de Vennen

C: Clubkampioenschappen:
Voor iedereen binnen onze vereniging die zich op de schaatsen kan voortbewegen!
Een must voor iedereen.
Informatie over inschrijving volgt nog.
Let op: Aanmelden doe je t.z.t. via de site van de Vennen

D: wedstrijden op zondag
Heb je interesse in meer wedstrijden en trainingen? Informeer dan naar de wedstrijdtrainingen en wedstrijden op zondag via een mailtje naar wedstrijd.jeugd.scdevennen@gmail.com.

E: Marathons en Uurchallenge:
Voor deelname is een wedstrijdlicentie van de KNSB (kosten € 10,80 voor Pupillen, klik hier voor aanvraag) vereist en inschrijven kan via de wedstrijdkalender van de Baancommissie Tilburg.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de Jeugdcoördinator:
wedstrijd.jeugd.scdevennen@gmail.com.

Clubsponsors 2018/2019