Schaatsclub De Vennen

Home » INFO » Activiteiten Vennen

Activiteiten Vennen

cropped-logo-andersom-copy.jpgActiviteiten van “de Vennen”

Schaatsclub “De Vennen” heeft verschillende schaatslessen en trainingen in haar programma. Voor elk lid is er wel een les of training die bij zijn/haar niveau of belangstelling past. Deze lessen en trainingen zullen worden gegeven op de Ireen Wüst ijsbaan in Tilburg.
Naast de basiscontributie van € 15,- per seizoen, betalen de leden een bedrag voor de lessen en trainingen waaraan wordt deelgenomen. Leden die deelnemen aan lessen en trainingen krijgen echter wel korting op de basiscontributie. Voor seniorleden bedraagt deze korting € 2,50 en jeugdleden betalen zelfs € 5,- minder. Aanmelding voor lessen en trainingen vindt voor aanvang van het seizoen plaats. Lessen en trainingen zijn echter elk seizoen erg snel volgeboekt. Voor mensen die belangstelling hebben om in het nieuwe seizoen te gaan deelnemen, is het derhalve aan te bevelen reeds nu lid te worden en zich te laten plaatsen op de wachtlijst voor de gewenste training.
Hieronder volgt een overzicht van de lessen en trainingen van “De Vennen” met als kostenindicatie de voorlopige tarieven (hieraan kunnen geen rechten worden ontleend):

Schaatslessen voor de jeugd:
Doelstelling van deze lessen is de jeugd op een speelse wijze de grondbeginselen van het schaatsen bijbrengen en de algemene schaatsvaardigheid verbeteren. Hierbij wordt les gegeven op zes verschillende niveaus, van kinderen die nog nooit eerder op schaatsen hebben gestaan tot kinderen die al op volleerde wedstrijdschaatsertjes beginnen te lijken. Kinderen die al eerder aan deze lessen hebben deelgenomen kunnen nog heel wat bijleren in een hogere niveaugroep. Alle soorten schaatsen zijn toegestaan. Het lesseizoen wordt afgesloten met een schaatstest, waarbij de schaatsertjes een heuse schaatsdiploma kunnen verdienen. De lessen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met ongeveer 12 jaar.
De schaatslessen worden gegeven op de ijshockeybaan in Tilburg op zaterdag van 16.00 tot 16.45 uur. De kosten bedragen € 40,- voor een heel seizoen (medio oktober tot medio maart).
Plaatsing geschiedt in volgorde van aanmelding. Leden die in het voorgaande seizoen les hebben gehad, hebben echter voorrang.
Naast bovengenoemde lesgroep is er ook een jeugdlesgroep van 16.45 tot 18.00 uur. De doelgroep van deze les bestaat uit gevorderde jeugdschaatsertjes van 10 t/m 12 jaar en schaatsers in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. De definitieve selectie voor deze lesgroep zal op de eerste lesdag door de trainers worden gemaakt. De kosten van deze jeugdlesgroep bedragen € 50,- voor een heel seizoen.

Kleine Banen Toernooi:
Het Kleine Banen Toernooi is een toernooi voor jeugdschaatsertjes op noren, geboren na 30 juni 2004, uit geheel Zuid-Nederland. Er wordt gereden op de ijshockeybanen van Tilburg, Breda, Den Bosch, Eindhoven en Geleen en de snelpiste van de ijsbaan in Lommel. Per wedstrijddag komt ieder rijdertje 2 keer aan de start. Rijdertjes rijden tegen kinderen van hun eigen leeftijd (categorieën per leeftijdsjaar verdeeld in jongens en meisjes). Om aan het Kleine Banen Toernooi te kunnen deelnemen moet een wedstrijdlicentie van de KNSB worden gekocht (kosten € 7,50).

Shorttracktraining:
Voor gevorderde (jeugd)schaatsers bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan shorttracktrainingen en eventueel ook een aantal keer per jaar een shorttrackwedstrijd te rijden. De trainingen worden op verschillende tijden en plaatsen gehouden:
– Zondag Den Bosch 17.30-19.30 uur;
– Donderdag Breda 18.15-19.15 uur;
– Donderdag Breda 19.00-20.00 uur.
Om hieraan mee te mogen doen moet je een KNSB-wedstrijdlicentie en een abonnement voor de training op de ijsbaan hebben. De kosten van de trainingsabonnementen zijn per baan/categorie verschillend (variërend tussen de € 100,- en € 160,-). De kosten van de KNSB-wedstrijdlicenties variëren per leeftijdscategorie (€ 7,50 voor een pupil, € 20,- voor een junior en € 35,- voor een senior).
Rijders die al over licentie voor het langebaanschaatsen beschikken hoeven geen aparte shorttracklicentie aan te schaffen.

Trainingsgroep voor gevorderde jeugd en senioren op de 400 meter baan:
Voor de leden die (nog) niet aan wedstrijden willen deelnemen, maar toch beter willen leren schaatsen wordt training gegeven op de 400 meter baan te Tilburg. Er wordt les/training gegeven in verschillende niveaugroepen: van echte beginnende norenschaatsers tot gevorderde schaatsers die aan hun conditie willen werken en tegelijkertijd hun techniek willen verbeteren. Deze training wordt door een trainer van “De Vennen” op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur gegeven. Daarna is er tot 22.15 de mogelijkheid om vrij te schaatsen. Deelnemers aan deze trainingen dienen een verenigingsabonnement van de ijsbaan te kopen. De kosten van deze abonnementen zijn: € 187,- voor senioren en € 120,- voor jeugdleden geboren na 1 juli 1998.
Als alternatief voor deze trainingen is er voor gevorderde norenschaatsers die de 500 meter sneller dan 60 seconden kunnen schaatsen, de mogelijkheid om op dinsdag en/of donderdag (van 18.15 tot 19.45 uur) gelijktijdig met de wedstrijdschaatsers te trainen. De kosten van voor deze trainingen benodigde verenigingsabonnementen zijn € 219,- voor senioren en € 110,- voor jeugdleden geboren na 1 juli 1998.
Houders van bovengenoemde verenigingsabonnementen mogen bovendien zonder bijbetaling schaatsen op alle recreatieve uren van de ijsbaan.

Wedstrijdtraining voor jeugd en senioren op de 400 meter baan:
Op de 400 meter baan in Tilburg wordt op dinsdag en donderdag van 18.15 tot 19.45 uur getraind voor deelname aan wedstrijden. Hierbij wordt zowel aan techniek als aan conditie en snelheid gewerkt. Ook zal worden deelgenomen aan Gewestelijke wedstrijden in Tilburg (meestal op zondagavond). Deze wedstrijdtraining is alleen bedoeld voor leden die serieus aan schaatswedstrijden willen deelnemen. Toelating tot de wedstrijdgroep geschiedt in overleg met de trainers.
Wedstrijdschaatsers dienen naast een verenigingsabonnement voor de trainingen ook een wedstrijdlicentie van de KNSB en een wedstrijdabonnement voor de wedstrijden in Tilburg aan te schaffen. De kosten van een wedstrijdlicentie en de benodigde abonnementen zijn afhankelijk van de leeftijd: een 11-jarige betaalt ongeveer € 206,- en voor een senior bedragen de kosten ongeveer € 399,50.
Naast de ijstrainingen worden voor de wedstrijdgroep ook trainingskampen, droogtrainingen en krachttrainingen georganiseerd.
De wedstrijdschaatsers mogen met hun verenigingsabonnement ook schaatsen tijdens de verenigingsuren op maandagavond (20.00-22.00 uur) en alle recreatieve uren van de ijsbaan.

Recreatief schaatsen op de 400 meter baan:

Kijk hiervoor op de site van de Ireen Wüstbaan (zie links-pagina).

Nadere informatie:

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met bestuurslid Mathieu Bruurs, telefoon 013-5131888.
Aanmelden voor het lidmaatschap en deelname aan activiteiten is mogelijk via Aanmelden in de menubalk van deze website.

Naast de hiervoor beschreven lessen en trainingen heeft Schaatsclub “De Vennen” nog een groot aantal activiteiten voor haar leden op het programma:
– een 4 maal per jaar verschijnend clubblad met allerlei verenigingsnieuwtjes en interessante artikelen over onder andere schaatsen, fietsen en skeeleren;
– een clubwinkel waar leden schaatsartikelen kunnen kopen en te koop kunnen aanbieden;
– een spannende speurtocht of sportieve activiteit voor de jeugd aan het begin van het nieuwe seizoen;
– deelname aan het Kleine Banen Toernooi door gevorderde jeugdschaatsertjes op Noorse schaatsen;
– clubkampioenschappen voor alle leden op de 400 meter baan te Tilburg;
– op woensdagavond droogtrainingen in de bosrijke omgeving van Moergestel (in de zomermaanden) voor alle leden.
– bij natuurijs: landijsbaan in het Reuseldal bij Moergestel; spelletjes en wedstrijdjes voor de jeugd op de landijsbaan of op het Brandven; toertochten voor het gehele gezin op het Kolkven; deelname aan toertochten elders in het land (bijv. de Molentocht).

Club sponsors 2017/2018
Leathan IT
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
Rono sport
van Bommel schoenen
MAXIM
Croy
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport