Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Recreantenmarathon

Recreantenmarathon

Beste schaatsliefhebber,

Op 20 februari worden in Tilburg, als onderdeel van de Regio- en baanmarathon competitie, verschillende wedstrijden verreden. Eerder jaren hebben we als aanvulling op de recreantenmarathon een liefhebbersmarathon georganiseerd. Vanwege het succes hebben we besloten om deze traditie dit jaar voort te zetten.

We bieden daarom op 20 februari tussen 18.00 uur en 21.30 uur aan iedere “Liefhebber” de mogelijkheid eens te komen kijken naar hoe de marathonwedstrijden worden verreden en om zelf mee te doen aan de recreantenmarathon of de liefhebbersmarathon.

Het programma:
18.00 uur: Jeugdmarathon Pupillen en junioren C
19.00 uur: Marathon Baancompetitie
20.20 uur: Recreanten Marathon + Belgische kampioenschap marathon
20.45 uur: Liefhebbersmarathon over 30 ronden.

Dames en Heren rijden samen. Alle marathons worden verreden met transponders.

Voor recreanten (rijders zonder wedstrijdlicentie) is het mogelijk om aan één van de volgende wedstrijden mee te doen:
– Regiomarathon recreantencompetitie over 40 ronden:
De marathon is bedoeld voor recreanten die ongeveer in staat zijn om 40 ronden te rijden met een gemiddelde rondetijd van 40 seconden of sneller.
– Liefhebbersmarathon over 30 ronden:
Een marathon voor alle overige recreanten die het leuk vinden om eens een keer een marathonwedstrijd te rijden. De beschikbare tijd om de 30 rondes te voltooien is 40 minuten, dus haalbaar voor alle niveaus!

De deelname aan de liefhebbersmarathon, die wordt georganiseerd door IJsclub Tilburg, is voor leden van IJsclub Tilburg gratis. Voor niet-leden zijn de kosten voor deelname € 7,-. Eén consumptie is inclusief voor leden en niet-leden. Heb je geen transponder dan kun je deze huren tegen betaling van € 3,-, dit kun je kenbaar maken op het inschrijfformulier.

Je dient uiterlijk 45 minuten vóór aanvang van de liefhebbersmarathon aanwezig te zijn en je te melden bij het inschrijfbureau. De Dames en Heren rijden gezamenlijk in de wedstrijd. De einduitslag wordt gescheiden opgemaakt. Voor de winnaars zijn er prijzen!

Doe mee!!! En schrijf je in voor de liefhebbersmarathon via het inschrijfformulier of via de website van IJsclub Tilburg. Inschrijven kan tot en met 12 februari 2016.

Inschrijven voor de recreantenmarathon kan via de site van de baancomissie.

Heb je nog vragen over het inschrijven voor de liefhebbersmarathon:
mail naar: toerenrecreatieafdeling@ijsclubtilburg.nl

IJsclub Tilburg