Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Bericht van de Baancommissie

Bericht van de Baancommissie

Wedstrijdseizoen start binnenkort weer

Gedurende de tweede helft van oktober gaat het wedstrijdseizoen weer van start en dat zal in Tilburg dit jaar langer duren dan anders: namelijk tot 25 maart 2018.
Om goed beslagen ten ijs te komen hierbij enige nuttige informatie.

Om aan wedstrijden te kunnen deelnemen moet u allereerst in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie. Deze kunt c.q. moet u zelf aanvragen via de site van de KNSB. Ga daarvoor naar https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/
Om verzekerd te zijn van deelname aan wedstrijden moet u een wedstrijdabonnement voor onze Tilburgse ijsbaan aanschaffen. Dit moet u doen via uw eigen vereniging. Zij kunnen u ook alles vertellen over de kosten hiervan.
De wedstrijdkalender van de Ireen Wust IJsbaan kunt u vervolgens bekijken op: http://www.knsbzuid.nl/~bc-tilburg/wedstrijdkalender.php
Voor het inschrijven voor een specifieke wedstrijd geldt een vaste procedure. Deze is hieronder vermeld.

Op de wedstrijdavonden zelf zal er komend seizoen meer controle gedaan worden op het vanaf het middenterrein betreden van de ijsbaan. Het afgelopen seizoen hebben we helaas moeten constateren dat het regelmatig voorkwam dat rijders over de kussens heen het ijs betraden. Hetgeen tot onveilige situaties of erger nog ongelukken kan leiden. We rekenen op uw aandacht hiervoor. (Bij overtredingen geldt: één waarschuwing maar bij een tweede keer wordt u een aantal weken uitgesloten van deelname.)

Voor het organiseren van de vele wedstrijden is de hulp van vrijwilligers onontbeerlijk. Gelukkig heeft de Baancommissie in de voorgaande seizoenen een beroep kunnen doen op een trouwe groep ‘helpers’. Maar aanvulling is altijd welkom en noodzakelijk. We weten zeker dat er qua taak iets leuks voor u bij zit. U bent bij deze van harte uitgenodigd; ook als u maar enkele keren gedurende het seizoen beschikbaar bent. Meldt u zich bij uw vereniging of bij iemand van de baancommissie.

Heeft u vragen: stel ze aan uw vereniging of rechtstreeks aan de baancommissie via baancie.tilburg@gmail.com of
kijk op de website baancommissie: http://www.knsbzuid.nl/~bc-tilburg/index.php

Inschrijven voor wedstrijden

Hieronder geven we u uitleg over de standaardprocedure, voor het inschrijven en deelnemen aan langebaanwedstrijden.
Opgave tot deelname aan de langebaanwedstrijden kan alleen geschieden door middel van het invullen van uw relatienummer op internet via de link: “website KNSB” in onze wedstrijdkalender of op de site https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden
Op de vrijdag om 18.00 uur ±15 dagen voor de wedstrijddatum gaat de inschrijving open.
Op de woensdag vóór het wedstrijdweekend om 18.00 uur is er een tussentijdse “sluiting” van de inschrijving waarin de definitieve maximale deelnemersaantallen worden vastgelegd.

Alle rijders met een TB-wedstrijd- of selectie-abonnement, dienen zich vóór de woensdag 18.00 uur van het wedstrijdweekend ingeschreven te hebben.
De Baancommissie kan hierdoor er op toezien dat de gehuurde ijstijd, meestal van 18.00 tot 20.00 uur, niet onbetaald wordt overschreden of de ijstijd onbenut blijft liggen.

Voor *Gastrijders en of *Daglicentierijders is er een maximaal deelname-aantal ingesteld.
Mogelijk wordt dit na de woensdag 18.00uur bijgesteld afhankelijk van het aantal deelnemende abonnementhouders.

Na de woensdagavond kan alleen nog ingeschreven worden voor de (eventuele) openstaande restplaatsen in geval van niet gehaalde maximale deelnemersaantallen of als er een afmelding heeft plaatsgevonden. De definitieve sluiting van inschrijving en uiterlijke afmeldtijdstip is op de wedstrijddag om 16.00uur.
Inschrijfmogelijkheden:
Afstandscombinaties kunnen 3 mogelijkheden hebben: “TB-Abo.Houders” of  “Gastrijders” of  “Gast en/of Daglicentie rijders”.

TB-Abo.Houders:
Alle rijders die een TB-wedstrijd- of selectie-abonnement afgenomen hebben, maken de keuze voor een “TB-Abo.Houders” combinatie. Bij inschrijving vóór de woensdag 18.00 uur zijn zij zeker van deelname. Na woensdag 18.00uur inschrijving alléén nog mogelijk bij een afmelding tot de wedstrijddag 16.00uur.
I.v.m. het afgenomen abonnement is er geen aanvullende betaling benodigd.

Gastrijders:
Rijders met een BR-EV-GL, als ook de Niet-abonnementhouders met KNSB-Licentie moeten inschrijven onder een “Gastrijder” combinatie. Voor deze combinaties zijn de maximale deelnemers al ingesteld en op de woensdag wordt bepaald of dit bijgesteld wordt, mogelijk dat hierna weer ingeschreven kan worden.

Daglicentie:
Rijders zonder KNSB-Licentie moeten inschrijven onder de “Daglicentie” één combinatie is hier voor opengesteld. Ook voor deze combinatie zijn de maximale deelnemers ingesteld.

Daglicentie en Gastrijders: betaling van de Wedstrijdkosten geschiedt, met IDEAL, direct bij inschrijving. (geen restitutie mogelijk)

Als er nog vragen zijn, stel deze dan aan baancie.tilburg@gmail.com

Inschrijf procedure: http://www.knsbzuid.nl/~bc-tilburg/gewestelijkeinfo.php

 

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: