Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2017 » Shorttrack

Shorttrack

SHORTTRACK RELAYWEDSTRIJD

Vennenlid Imke van der Steen organiseerde op vrijdag 12 mei in Eindhoven een shorttrack relaywedstrijd waaraan zij zelf deelnam. Hieronder een verslag van de wedstrijd waar competitie en samenspel samen kwamen.

Imke van der Steen (achter) in actie tijdens de shorttrack relaywedstrijd in Eindhoven (foto Istvan Eperjesy)

De drie jeugdteams begonnen met hun wedstrijd over 2000 m. Er waren grote verschillen te zien in leeftijd, vaardigheid en snelheid. Dat was niet erg, want het belangrijkste was dat het plezier er vanaf spatte. De teams werkten samen door na 1,5 ronde te schaatsen de volgende van het team af te duwen om zo elkaar af te lossen en de 18 ronden te volbrengen. Twee keer hebben ze de 2000 m. volbracht. Daarna werd de uitslag opgemaakt. Op de eerste plaats kwam een team van NSV en IJCE bestaande uit Max Kleinrensink, Josh Leconte, Evan Leeuwis en Jill Lomme. Op de tweede plaats kwam ‘Schaatssquat’ bestaande uit Janine Garretsen, Yvette Garretsen, Sacha ten Berge en Ties Smit. Op de derde plaats stond het team met de jongste deelnemers ‘de ijsmonsters’ bestaande uit Matthijs Eperjesy, Nanda Potters, Niels Konings en Elise Eperjesy.

Ook de beginners volwassenen hadden een onderlinge competitie. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Trots kwamen ze na hun twee ritten van 3000 m. van het ijs af. “Ik ben niet een keer gevallen!” of “Ik wist niet dat een wedstrijd rijden zo leuk kon zijn!”.  Het ging met name om het plezier en dat was ook hier zeker het geval. Ook in deze competitie hebben we een top 3 gemaakt. Op de eerste plaats stonden ‘Mix of Men’ bestaande uit Jasper van de Berg, Henk van der Plas, Arie Koenen en Celeste Brueren. Op de tweede plaats was het team NONA met Naomi Tan, Eveline Tan, Michelle van Sonsbeeck  en Petra Andriessen. Op de derde plaats eindigde het team ‘De Alie-Express’ bestaande uit Stef Tan, Peter Andriessen, Cor van der Heijden en natuurlijk Alie Kamphuis.

Iedereen keek uit naar het spektakel van de avond. De wedstrijd van de gevorderden. Een vuurgevecht tussen 6 teams uit België en Zuid-Nederland. Bij de eerste heat konden de eerste twee teams zich plaatsen voor de A-finale en de overige teams plaatsten zich voor de B-finale. Zelfs tot in de heatbox bleef de sfeer het belangrijkste, maar vanaf het moment dat iedereen op het ijs stond ging het er meteen hard aan toe.

De B-finale voor gevorderden ging tussen het team ‘Marleen en zijn prinsessjes’, bestaande uit Marleen de Boer en de prinsessjes waren Meinte Mellema, Michael Boon en Erwin van de Boogaert en ‘Fire Breathing Kittens’, bestaande uit Claire Garretsen, Eveline van Oosterhout, Hugo van Oosterhout en Bas Vreeswijk. Tot 3 rondes voor het einde bleef het spannend wie er zou winnen. Helaas ging toen een van de prinsessen van Marleen onderuit waardoor Fire Breathing Kittens als eerste over de streep kwamen. Zij hadden de 5e plaats behaald.

De A-finale voor gevorderden ging tussen IRTA-1 (België), ‘Skate Nuggets’, ‘STB-1’ en ‘oud voor goud’. Bij de start lag ‘oud voor goud’ voorop, maar al snel werden ze ingehaald door IRTA-1 en STB-1. Gedurende de race was het steeds stuivertje wisselen, dan lag IRTA-1 voorop, dan weer STB-1. Ook de Skate Nuggets en oud voor goud wisselden steeds van plek. Op 12 ronden voor het einde viel een van de schaatsers van STB-1. IRTA-1 had toen vrij baan en werden glorieus eerste. De schaatsers van STB-1 hadden echter een snelle wissel waardoor het tijdsverlies tot een minimum beperkt bleef. Ze bleven strijden tot het laatste en een voor een haalden ze hun tegenstanders in waardoor ze alsnog als tweede over de finish kwamen. Het verschil tussen Skate Nuggets en oud voor goud werd op het einde wat groter. Ondanks de laatste versnelling van Willem Fabel en Anke Prinsen kon oud voor goud de achterstand niet meer inhalen. De Skate Nuggets behaalden een derde plaats en de schaatsers van oud voor goud vielen net naast het podium met een vierde plaats.

Het was vooral een zeer gezellige wedstrijdavond!

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: