Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2018 » Eerste Marathon

Eerste Marathon

Schaatsers De Vennen in top drie bij opening marathonseizoen

Met wedstrijden in Tilburg werd op zaterdag 20 oktober voor de schaatsers uit Zuid-Nederland het marathonseizoen geopend. De jeugdleden reden de eerste wedstrijden van de Tilburgse baancompetitie. Met klasseringen in de top drie waren de schaatsers van De Vennen gelijk al succesvol.

Karlijn Schellekens en Teun van der Linden zijn dit seizoen doorgestroomd naar een hogere leeftijdscategorie. Dit betekent dat zij tijdens de marathonwedstrijden meer ronden moeten rijden. Desondanks slaagden zij er allebei in om hun wedstrijd winnend af te sluiten. Karlijn ging na een wedstrijd over zeven ronden als eerste over de streep bij de meisjes Pupillen-A en Teun was na vijftien ronden de snelste bij de jongens Junioren-C. Ook de nieuwkomers in de wedstrijdploeg van De Vennen deden het prima. Job van der Bruggen werd na een wedstrijd over negen ronden derde bij de jongens Pupillen-B en Tom van Dijck behaalde na eveneens negen ronden de tweede plaats bij de jongens Pupillen-A. Loek van der Bruggen slaagde er zelfs in om de wedstrijd over zes ronden voor jongens Pupillen-D te winnen.
Later op de avond kwamen Jan op ’t Hoog in de categorie Masters-2 aan de start van de eerste wedstrijd om de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. In de wedstrijd over 50 ronden behaalde Jan de negende plaats.
Thomas van Berkel nam diezelfde avond in Breda deel aan een langebaanwedstrijd. Met 48.26 op de 500 meter en 1:36.95 op de 1000 meter kwam hij al vroeg in het seizoen in de buurt van zijn persoonlijke records.

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: