Home » Nieuws » Nieuws februari 2017 » 3e titel Dai Dai

3e titel Dai Dai

Derde Nationale titel voor Dai Dai Ntab

Na de winst bij het Nederlands Afstandskampioenschap 500 meter en het Nederlands Kampioenschap Kortebaan heeft Dai Dai Ntab zijn derde Nationale titel van het seizoen gewonnen. Op zaterdag 25 februari werd de schaatser van profteam Plantina in Breda Nederlands Kampioen Pure Sprint. Ook Thomas van Dijk, zijn clubgenoot van Schaatsclub “De Vennen”, presteerde uitstekend met een negende plaats.

Dai Dai Ntab op de hoogste trede van het NK Pure Sprint tussen Jesper Hospes (links) en Martijn van Oosten (foto Rina Schrijver)

Voor het Nederlands Kampioenschap Pure Sprint dat gereden werd over de afstanden 100, 300 en 500 meter, hadden zich in de categorie Senioren 23 rijders gekwalificeerd. Met Dai Dai Ntab en Thomas van Dijk was Schaatsclub “De Vennen” hierbij bijzonder goed vertegenwoordigd. Met zijn tijden van respectievelijk 9.73, 22.57 en 35.33 was Dai Dai op alle afstanden de snelste van het hele deelnemersveld. Deze tijden waren bovendien alle drie baanrecords voor de ijsbaan in Breda en met de 22.57 op de 300 meter verbeterde Dai Dai zijn eigen op 1 februari 2015 in Tilburg gereden Clubrecord met 0.17 seconde. Als winnaar op alle afstanden was het logisch dat Dai Dai ook Nederlands Kampioen Pure Sprint werd. Tijdens de huldiging stond hij tussen Jesper Hospes (tweede) en Martijn van Oosten (derde) op het podium.

Ook Thomas van Dijk maakte zijn selectie meer dan waar. Met respectievelijk 10.22, 24.14 en 37.19 reed hij twee keer de negende en een keer de achtste tijd. Samen was dit goed voor de negende plaats in het eindklassement.