Home » Nieuws » Nieuws februari 2017 » Weer titel voor Dai Dai

Weer titel voor Dai Dai

Dai Dai Ntab Nederlands Kampioen Kortebaan

Dai Dai Ntab, Nederlands Kampioen Kortebaan (www.fotoerikpasman.nl)

Iets meer dan een week na zijn val tijdens de Wereldkampioenschappen Afstanden heeft Dai Dai Ntab weer een Nationale titel aan zijn erelijst toegevoegd. Op de baan van FlevOnice in Biddinghuizen werd de schaatser van “De Vennen”, die uitkomt voor profteam Plantina,  op zondag 19 februari Nederlands Kampioen Kortebaan.

Omdat kortebaanwedstrijden moeten worden gereden op een rechte baan van 160 meter, kunnen deze wedstrijden alleen op natuurijs of de kunstijsbaan in Biddinghuizen worden gehouden. Het rechte stuk op een normale wedstrijdbaan is immers slechts 100 meter.De zeventien geselecteerde deelnemers begonnen het kampioenschap met vier ritten op tijd. Met respectievelijk 14.25, 14.40, 14.10 en 14.17 plaatste Dai Dai zich overtuigend voor de finale. In deze finale moesten de vier snelsten uit de eerste ronde het in onderlinge duels tegen elkaar opnemen. Door achtereenvolgens Pim Schipper, Rolf Haaze en Jesper Hospes te verslaan veroverde Dai Dai met overmacht het Nederlands Kampioenschap. Tijdens het volkslied werd hij op het podium vergezeld door Jesper Hospes (tweede) en Pim Schipper (derde).