Home » Nieuws » Nieuws november ’14 » Merel wint weer

Merel wint weer

Merel Bertens blijft onverslaanbaar

Merel Bertens, vier marathonoverwinningen op rij

Merel Bertens van Schaatsclub “De Vennen” heeft op zaterdag 8 november haar vierde overwinning op rij behaald in de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie. Een dag later waren andere leden van de wedstrijdploeg in Tilburg succesvol tijdens een langebaanwedstrijd.

De vierde wedstrijd van de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie werd weer op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg gehouden. In de wedstrijd over veertig ronden slaagde Merel Bertens (16) er samen met de ervaren marathonrijdster Claudia van Heel (42) uit Zaltbommel in om een ronde voorsprong op de overige deelneemsters in de categorie dames Senioren te veroveren. In de eindsprint was Merel ruimschoots sneller dan Claudia. Met haar vier overwinningen in alle wedstrijden van de competitie gaat Merel onbedreigd aan de leiding van het tussenklassement. Als extra beloning voor haar prestaties ontving Merel een uitnodiging voor deelname aan een landelijke marathon in Haarlem.
Jan op ’t Hoog behaalde evenals een week eerder de achtste plaats in de wedstrijd voor Masters-2.
Tijdens de jeugdmarathon werd Martijn Weber bij de jongens Pupillen-A tiende en eindigden Julian Haans, Wouter Weber en Thom Botermans bij de jongens Junioren-C op respectievelijk de dertiende, vijftiende en zestiende plaats.

In de uitslag van de langebaanwedstrijd van zondagavond 9 november was het opvallend dat tien van de elf deelnemers van “De Vennen” met minstens één persoonlijk record (PR) naar huis gingen. Jan op ’t Hoog was de enige die er niet in slaagde om een PR te verbeteren. Toch kon Jan tevreden zijn, want na een rit met nauwelijks verval bleef hij met zijn tijd van 5:00.71 slechts 0.16 seconde boven zijn PR op de 3000 meter. Hieronder alle gereden tijden:

3 leden reden een rit over 300 (1e tijd) en 500 meter (2e tijd):
Martijn Weber 35.50 en 57.19 (PR); Thom Botermans 36.22 (PR) en 57.63 (PR); Hilde van Hulten val en 1:02.04 (PR).
7 leden reden een rit over 500 (1e tijd) en 1000 meter (2e tijd):
Marijn van Esch 41.97 (PR) en 1:25.71 (PR); Jochem van Hulten 49.15 en 1:40.08 (PR); Julian Haans 48.39 (PR) en 1:42.99; Koen Barten 50.84 (PR) en 1:43.72 (PR); Sanne van Duijnhoven 52.69 en 1:49.58 (PR); Loïs op ‘t Hoog 53.01 (PR) en 1:54.56; Veerle van Hulten 54.28 (PR) en 1:54.73.
Jan op ’t Hoog reed 5:00.71 op de 3000 meter.

Kijk onder “Multimedia” voor foto’s van de wedstrijd van 9 november (gemaakt door Mariny van Esch)