Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws september ’19 » Juryopleidingen

Juryopleidingen

Drie gratis* juryopleidingen in Tilburg

Ben je zelf geen wedstrijdschaatser, maar wil je toch meer betrokken zijn bij het wedstrijdschaatsen?
Dan is een opleiding tot jurylid misschien iets voor jou. Binnenkort starten in Tilburg drie juryopleidingen. Zie hieronder voor nadere informatie over deze opleidingen.
Als je belangstelling voor een van deze opleidingen hebt, neem dan contact op met Marc van Hulten (e-mail wedstrijd.jeugd.scdevennen@gmail.com). Als je toezegt om drie seizoenen mee te helpen bij de schaatswedstrijden in Tilburg, worden de cursuskosten namelijk door het Gewest betaald.

Bericht van het Gewest:

De langebaanwedstrijden in ons Gewest kunnen niet verreden worden zonder de inzet van vele vrijwilligers, die er voor zorgen dat de wedstrijden in goede banen worden geleid. De afgelopen jaren wordt het aantal vrijwilligers dat opgeleid is als jurylid, scheidsrechter of starter snel kleiner.
Komend seizoen starten in het Gewest Noord Brabant – Limburg – Zeeland daarom drie juryopleidingen. Door een mooie samenwerking tussen de afdeling Opleidingen van de KNSB en het Gewest is het mogelijk om deze cursussen gratis* aan te bieden.
Centraal in het Gewest (Tilburg) wordt in een aantal dagdelen de theorie behandeld. Het praktijkgedeelte vindt plaats gedurende het seizoen op de banen in ons Gewest.
Overweeg ook om aan de slag te gaan als jurylid en meld je aan. Zorg ervoor dat ons Gewest niet zonder gekwalificeerde juryleden komt te zitten. Juryleden die lid zijn van een vereniging die aangesloten is bij het Gewest Noord Brabant – Limburg – Zeeland kunnen in het seizoen 2019/2020 gratis* één van de cursussen volgen.
Wacht niet te lang met aanmelden. Heb je vragen en wil je eerst meer informatie over de opleidingen, neem dan gerust contact op met Frank Zwitser, opleider bij de KNSB, via fzwitser@gmail.com of 0628957605.

* Het Gewest vergoedt de cursuskosten, evt. bijkomende kosten (bijv. reiskosten) zijn voor rekening van de cursist. Maak je gebruik van deze regeling dan gaan wij ervan uit dat je het certificaat behaalt en minimaal drie seizoenen inzetbaar bent als jurylid bij wedstrijden in ons Gewest. De inschrijving voor de cursus gaat via de webshop van de KNSB. De betaalde factuur declareer je bij de penningmeester van het Gewest via penningmeester@knsbzuid.nl.

BASIS JURY LANGEBAAN
De basis jury opleiding is een opleiding tot uitvoerend jurylid. Tijdens deze opleiding verkrijg je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het uitoefenen van de verschillende juryfuncties. De juryfuncties in de discipline langebaan zijn:
• Jurylid tijdwaarneming
• Rondeteller
• Bochtencommissaris / kruisingscontroleur
• Commissaris van aankomst
• Commissaris van vertrek
• Kruispuntwisselwachter
Je wordt opgeleid en beoordeeld op de kerncompetenties ‘toepassen van regels en reglementen’ en ‘samenwerken in een team’.
Meer informatie over de opleiding is te vinden op KNSB.nl
Locatie T-Kwadraat, Tilburg
Data van bijeenkomsten 9 oktober 2019 | 30 oktober 2019 | 27 november 2019
Tijd 19:00 – 22:00 uur
Minimaal aantal inschrijvingen 12
Toelatingseis Minimaal 16 jaar of ouder
Kosten € 42,50
Inschrijven

STARTER BAAN-CLUB LANGEBAAN
In de opleiding Starter baan-club leer je om zelfstandig wedstrijden op clubniveau te starten.
In drie bijeenkomsten krijg je informatie over intervaltijden, het participeren in het jurycorps en het toepassen van de regels en reglementen tijdens een wedstrijd. In de opleiding wordt met name de focus gelegd op het oefenen in de praktijk.
Locatie Ireen Wust ijsbaan, Tilburg
Startperiode 26 oktober 2019 | overige data in overleg
Duur opleiding 4 maanden – 3 workshops
Minimaal aantal inschrijvingen 10
Toelatingseis Minimaal 16 jaar of ouder
Toelatingseis Certificaat basis jury langebaan
Kosten € 105,00
Inschrijven

SCHEIDSRECHTER REGIONAAL-GEWESTELIJK LANGEBAAN
Als scheidsrechter leid je zelfstandig wedstrijden op regionaal-gewestelijk niveau. Je past de regels en reglementen toe en geeft leiding aan het jurycorps. Je hebt de belangrijke taak om de wedstrijd in goede banen te leiden en alle andere juryleden goed te laten functioneren.
Ben je geïnteresseerd in opleiding tot regionaal-gewestelijk scheidsrechter, maar wil je toch nog meer weten? Download dan hier de volledige informatie over de opleiding.
Locatie T-Kwadraat Tilburg
Data workshops 6 november 2019 | 20 november 2019 | 4 december 2019 | 18 december 2019 | 12 februari 2020
Tijd 19:00 – 22:00 uur
Minimaal aantal inschrijvingen 10
Toelatingseis Minimaal 18 jaar of ouder
Toelatingseis Certificaat Basis Jury langebaan
Kosten € 75,00
Inschrijven

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: