Home » INFO » Algemene Informatie

Algemene Informatie

cropped-logo-andersom-copy.jpgAlgemene informatie

Schaatsclub “De Vennen” uit Moergestel is, na een drietal zeer natuurijsrijke winters, opgericht in september 1987. De statuten vermelden als doel van de vereniging “het bevorderen van de schaatssport in al zijn facetten”. Na een zeer explosieve groei in de beginjaren heeft het ledenbestand zich inmiddels gestabiliseerd op een aantal van ongeveer 180 leden, waarvan ongeveer 45% jeugdleden. Met leden uit Moergestel, Oisterwijk, Haaren, Oirschot, Diessen, Hilvarenbeek en Tilburg heeft Schaatsclub “De Vennen” een duidelijke regiofunctie.

Vanuit de natuurijsachtergrond van de schaatsclub is de organisatie van “De Vennentocht” een belangrijke activiteit. Deze toertocht welke na een aantal dagen strenge vorst wordt gehouden op het Kolkven is een echte familietocht. De onder de vlag van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) georganiseerde tocht staat al jaren op de landelijke toertochtkalender. Ook bij minder strenge vorst kan er inde omgeving van Moergestel als snel worden geschaatst op de natuurijsbaan in het Reuseldal en op het Brandven.
Ook wanneer er geen natuurijs is, is Schaatsclub “De Vennen” een bruisende vereniging met een duidelijke gemeenschapsfunctie. Zo wordt er bijvoorbeeld op de kunstijsbaan te Tilburg schaatsles gegeven aan ongeveer 65 jeugdleden (zaterdagmiddag)en 40 seniorleden (maandagavond).
Ook in wedstrijdverband is “De Vennen” actief. In het seizoen 2014/2015 bestaat de wedstrijdschaatsploeg uit 19 leden die in verschillende categorieën deelnemen aan schaatswedstrijden georganiseerd door het KNSB Gewest Noord-Brabant/Limburg.

Tot en met het seizoen 2008/2009 werden de kunstijsactiviteiten gehouden in IJssportcentrum Eindhoven. Dankzij de komst van de nieuwe ijsbaan in Tilburg worden deze activiteiten sinds het najaar van 2009 dichter bij huis georganiseerd.