Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2014 » Eerste successen

Eerste successen

Goede start schaatsseizoen “De Vennen”

Dai Dai Ntab

Dai Dai Ntab

Nog voordat de eerste schaatswedstrijden in Tilburg werden gehouden, waren leden van Schaatsclub “De Vennen” al succesvol. Dai Dai Ntab verbeterde twee clubrecords en kwalificeerde zich voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden en Merel Bertens en Jan op ’t Hoog waren in Eindhoven succesvol tijdens de eerste marathon van het nieuwe seizoen.

In het weekend van 18 en 19 oktober mocht Dai Dai Ntab in Deventer deelnemen aan de wedstrijden om de IJsselcup. Omdat tijdens deze wedstrijden de laatste startplaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden kunnen worden verdiend is dit altijd een bijzonder sterk bezet toernooi. Met zijn tijden 36.16 en 36.15 behaalde Dai Dai de vierde plaats op de 500 meter achter de olympische medaillewinnaars Ronald en Michel Mulder en Pim Schipper. Met deze klassering kwalificeerde Dai Dai zich ruimschoots voor het NK dat op 31 oktober in Heerenveen zal worden gehouden. Als voorbereiding op het nieuwe seizoen had Dai Dai al twee clubrecords van “De Vennen” verbeterd. Op 27 september verbeterde hij in Heerenveen met 35.87 zijn oude clubrecord op de 500 meter met 0.24 seconde en op 11 oktober was hij in het Duitse Inzell op de 1000 meter met 1.11.61 bijna 2 seconden sneller dan het clubrecord dat hij vorig jaar op dezelfde baan had gereden.

Merel Bertens en Jan op ’t Hoog zullen de eer van Schaatsclub “De Vennen” in het nieuwe seizoen hoog houden tijdens de marathons op de ijsbanen van Tilburg, Eindhoven en Breda. Tijdens de eerste wedstrijd van de regiocompetitie op 18 oktober in Eindhoven bewezen zij dat alle trainingen tijdens de zomermaanden niet voor niets zijn geweest.
In de door de hoge temperatuur (22 graden) en geringe ijsdikte (slechts 2 centimeter) bijzonder zware wedstrijd over veertig ronden, wist Merel zich ondanks haar jeugdige leeftijd (16 jaar) prima tussen de dames Senioren in de voorste gelederen van het peloton te handhaven. Zij was attent bij uitlooppogingen en in de eindsprint bleek zij de sterkste van het gehele deelnemersveld.
In de categorie Masters-2 moest ook Jan veertig ronden rijden. Ook hij hield zich probleemloos staande bij de vele tempoversnellingen waardoor het peloton snel uitdunde. In tegenstelling tot Merel kan Jan helaas niet vertrouwen op een vlijmscherpe eindsprint, maar desondanks eindigde hij op een keurige vierde plaats.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: