Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2014 » Finale kleine banen

Finale kleine banen

 

Finale kleine banen toernooi, 3e plaats Dirk Botermans

John Schepens op 10 maart 2014 om 07:41:59:

Op de eerste lentedag, waarbij de temperaturen net niet de 20 graden passeerden. Hebben acht jeugdschaatsers van schaatsclub De Vennen de finale wedstrijden gereden in Eindhoven.
De hele ochtend hebben de jeugdleden op en rond de ijsbaan vertoefd om te laten zien hoe snel ze kunnen schaatsen. Na vier eerdere wedstrijddagen was het vandaag zo ver. De finale werd verreden om daarna de welverdiende prijzen in ontvangst te kunnen nemen.
In drie groepen verschenen ze aan de start. De jongste twee deelnemers reden eerst een alternatieve 500 meter en daarna een alternatieve 1000 meter. De overige zes deelnemers hebben een alternatieve 500 meter en 1500 meter gereden.
Dirk Botermans heeft opnieuw laten zien dat hij veel leert in een korte tijd. Had hij bij de vorige wedstrijd al twee persoonlijke records, waarvan een meer dan 10 seconden. Nu slechts anderhalve maand later verslaat hij niet alleen Marijn de Laat met meer dan twee seconden verschil op de 500 meter, ook heeft hij op de 1500 meter een persoonlijk record gereden van 2.9 seconde!
Met deze bijzondere prestatie heeft hij de derde plaats bemachtigd.
Na de wedstrijden was het even wennen, maar vooral genieten van het felle zonlicht. Al snel zijn de jeugdschaatsers doorgereden naar Tilburg om daar mee te doen aan de clubkampioenschappen. Daar zijn nog meer prijzen gewonnen, onder andere door Jarmo op ’t Hoog en Thom Botermans die in hun categorie derdes zijn geworden en Jente van Laarhoven die het hoogste podium mocht beklimmen om haar eerste prijs op te halen.
Hieronder staat een overzicht van alle acht deelnemers, hun behaalde plaats en de gereden tijden bij het kleine banen toernooi.
Anne Heeffer, 6e plaats, 23.9 sec. & 1.15.5. Thom Botermans, 9e plaats, 21.6 sec. & 1.02.9 PR. Annika op ’t Hoog, 7e plaats, 25.1 sec. & 1.13.9. Martijn Weber, 10e plaats, 23.0 sec. & 1.04.9. Dirk Botermans, 3e plaats, 28.2 sec. & 1.25.4 PR. Bo Heeffer, 17e plaats, 29.4 sec. & 1.49.1. Jente van Laarhoven, 14e plaats, 27.1 sec. PR & 1.00.9 PR. Jarmo op ’t Hoog, 10e plaats, 29.3 & 1.09.4.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: