Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2014 » Marathon successen

Marathon successen

Schaatsers “De Vennen” opnieuw succesvol in marathon

John Schepens op 08 januari 2014 om 16:56:43:

Op zaterdag 4 januari werden er weer wedstrijden voor de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg gehouden. Merel Bertens en Jan op ’t Hoog van de “Maxim-De Vennen-ploeg” waren hier succesvol met een tweede respectievelijk een vierde plaats. Daarnaast kwalificeerde Thomas van Dijk zich in Amsterdam voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Pure Sprint.

Door de tweede plaats die Merel Bertens bij de meisjes Junioren-C behaalde in de wedstrijd over tien ronden, staat zij stevig aan de leiding van het tussenklassement van de Zuid-Nederlandse competitie. Met nog één wedstrijd op 15 februari wederom in Tilburg op het programma, kan haar de overwinning in het eindklassement bijna niet meer ontgaan. In de marathon over twaalf ronden voor jongens Junioren-C eindigde Julian Haans op een keurige zesde plaats.
In de categorie Masters-2 werd in Tilburg de tiende wedstrijd van de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie gehouden. Nadat Michiel du Crocq uit Helvoirt een ronde voorspong op de overige rijders had genomen, kon er door het peloton slechts voor de tweede plaats worden gesprint. Jan op ’t Hoog deed daarbij goede zaken door de vierde plaats in de uitslag voor zich op te eisen. Dankzij de punten die hij hiermee verdiende staat Jan nog steeds op de tweede plaats in het tussenklassement van de competitie over veertien wedstrijden.
In een marathonwedstrijd voor recreanten behaalden Harrie Sonnenschein en Marco van Duijnhoven de 23ste respectievelijk de 24ste plaats.

Thomas van Dijk was in het eerste weekend van het nieuwe jaar op de kortere afstanden actief. Op zaterdag 4 januari behaalde hij in Amsterdam met zijn tijden 10.71 op de 100 meter, 25.16 op de 300 meter en 39.21 op de 500 meter de vijfde plaats bij de heren Junioren-A tijdens een landelijke kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Pure Sprint. Met deze vijfde plaats is hij verzekerd van deelname aan het Nederlands Kampioenschap dat op 2 februari in Hoorn zal worden gehouden. Op zondag 5 januari mocht Thomas in Utrecht deelnemen aan een landelijke kwalificatiewedstrijd voor de 1000 meter tijdens het Nederlands Kampioenschap Afstanden voor Junioren-A. Hoewel hij met zijn tijd van 1:16.01 zijn persoonlijke record met 0.66 seconde verbeterde, is hij nog niet zeker van deelname aan het Nederlands Kampioenschap op deze afstand. Waarschijnlijk zal hij zichzelf hiervoor nog een keer tijdens een volgende kwalificatiewedstrijd moeten overtreffen.

Bij de foto: Jan op ’t Hoog op kop van het peloton tijdens de marathon in Tilburg (foto Jeroen Happel).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: