Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2014 » Merel Bertens Marathon

Merel Bertens Marathon

Merel Bertens wint Zuid-Nederlandse marathoncompetitie en kwalificeert zich voor NK

John Schepens op 16 februari 2014 om 13:14:23:

Door op zaterdag 15 februari in Tilburg tweede te worden tijdens de finalewedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor meisjes Junioren-C heeft Merel Bertens van de “Maxim-De Vennen-schaatsploeg” het eindklassement van deze competitie gewonnen. Bovendien mag zij dankzij deze overwinning deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap marathon dat op 22 februari in Hoorn zal worden gehouden.

De Zuid-Nederlandse marathoncompetitie voor Junioren-C betrof een cyclus van zes wedstrijden, waarvan er elk twee op de banen van Eindhoven, Breda en Tilburg werden gehouden. Tijdens de finalewedstrijd over tien ronden in Tilburg vormden de sterkste vier meisjes al in de tweede ronde een kopgroep. Omdat zij elkaar van de andere wedstrijden door en door kenden, durfde niemand vanuit deze kopgroep te demarreren. In een stevig tempo reden zij hun ronden waarbij ieder ongeveer evenveel kopwerk deed. Toen Vera Mallens uit Riel bij het luiden van de bel voor de laatste ronde vanaf kop extra versnelde, was Merel de enige die haar kon volgen. Merel bleef tot in de laatste bocht achter Vera rijden en probeerde haar bij het uitkomen van deze bocht te verrassen met een harde demarrage. Zij nam daarbij een paar meter voorsprong, maar de eindstreep was net te ver voor de overwinning. Een paar meter voor de finish werd Merel door Vera voorbij gestoken. De tweede plaats van Merel was, na vier overwinningen en een tweede plaats in de eerste vijf wedstrijden, echter ruimschoots voldoende voor de eerste plaats in het eindklassement van de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie. Deze finalewedstrijd was tevens de laatste wedstrijd van de baancompetitie over drie wedstrijden in Tilburg. In het eindklassement van deze baancompetitie behaalde Merel de tweede plaats.

Later op de avond nam Jan op ’t Hoog deel aan de dertiende wedstrijd van de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie voor Masters-2. Na een spannende wedstrijd over veertig ronden, behaalde Jan in de eindsprint een keurige vijfde plaats en behield daarmee de tweede plaats in het tussenklassement van de competitie. De nummer drie in het tussenklassement, Wil van der Hamsvoord uit Hoogeloon, won echter de wedstrijd en verkleinde daarmee de achterstand op Jan tot slechts één punt. De leider in het klassement Johan van Buuren uit Leerbroek is bijna niet meer te achterhalen, maar tijdens de finalewedstrijd op vrijdag 28 februari in Breda belooft de strijd om de tweede plaats nog bijzonder spannend te worden.

Bij de foto: Merel Bertens ontvangt de felicitaties van juryvoorzitter Ad Timmermans.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: