Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2014 » Merel wint Mass Start

Merel wint Mass Start

 

Merel Bertens wint ook Mass Start

Op zondagavond 28 december werd voor het eerst de nieuwe schaatsdiscipline Mass Start op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg verreden. Als marathonspecialiste was Merel Bertens van Schaatsclub “De Vennen” ook op dit onderdeel van de lange adem oppermachtig.

Merel Bertens

Merel Bertens

De Mass Start heeft grote overeenkomsten met een marathonwedstrijd. Er wordt eveneens met meerdere rijders gelijktijdig in pelotonvorm gereden. De wedstrijden zijn echter over het algemeen wat flitsender doordat ze korter zijn en er ook punten kunnen worden verdiend tijdens tussensprints. Dankzij deze tussentijds behaalde punten is het mogelijk dat de eindwinst naar een andere rijder gaat dan degene die de eindsprint wint.
Bij de meisjes Junioren behaalde Merel Bertens de overwinning door in de wedstrijd over twaalf ronden zowel bij de eindsprint als bij de twee tussensprints als eerste over de streep te gaan. Loïs op t Hoog en Veerle van Hulten werden in deze wedstrijd respectievelijk zevende en achtste. Bij de meisjes Pupillen behaalde Hilde van Hulten de zesde plaats in de wedstrijd over zes ronden. De jongens Junioren reden evenals de meisjes een wedstrijd over twaalf ronden en daarbij werden Koen Barten en Jochem van Hulten respectievelijk achtste en tiende. Voorafgaand aan de Mass Start verbeterde Jochem van Hulten met 12.96 en 31.04 zijn persoonlijke records op zowel de 100 als de 300 meter. Koen Barten reed 32.36 op de 300 meter en evenaarde met 13.37 zijn persoonlijke record op de 100 meter.

Een dag eerder mocht Merel Bertens in Enschede deelnemen aan een landelijke marathonwedstrijd voor dames. In de wedstrijd over vijftig ronden wist Merel zich uitstekend in het voorste deel van het peloton te handhaven. Ze kwam daarbij zelfs regelmatig op kop van het door de vele tempoversnellingen tot negentien rijdsters uitgedunde peloton. Toen zij vier ronden voor het einde op een zesde plaats reed, werd zij echter van achter aangereden en was een valpartij onvermijdelijk. Hierdoor moest zij genoegen nemen met de achttiende plaats.

Door haar deelname aan de landelijke wedstrijd in Enschede miste Merel de achtste wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie in Breda. Desondanks behoudt zij de leiding in het tussenklassement van deze competitie. Jan op ’t Hoog kwam wel in Breda aan de start en behaalde de elfde plaats in de wedstrijd over veertig ronden voor Masters-2.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: