Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2014 » NK Junioren en de Vennen

NK Junioren en de Vennen

Twee schaatsers “De Vennen” op NK voor Junioren in Tilburg

John Schepens op 29 januari 2014 om 18:11:11:

Op 7, 8 en 9 februari zullen op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren worden gehouden. Tijdens deze kampioenschappen zal zowel om de Allround titels als de titels op de verschillende afstanden worden gestreden. Op de afstanden 500 en 1000 meter voor A-junioren hebben de Vennenleden Thomas van Dijk en Dai Dai Ntab zich weten te kwalificeren. Vooral op de 500 meter zijn zij belangrijke kandidaten voor hoge klasseringen.

Thomas van Dijk (foto boven gemaakt door Mariny van Esch) kwalificeerde zich voor deelname aan het NK tijdens landelijke kwalificatiewedstrijden op 25 en 26 januari in Deventer. Met zijn tijd van 38.45 was hij de snelste van alle rijders die op grond van hun eerdere prestaties voor deze kwalificatiewedstrijd waren uitgenodigd. Op de 1000 meter moest hij met zijn tijd van 1:18.37 genoegen nemen met de achtste plaats, maar ook deze klassering was voldoende voor kwalificatie voor het NK in Tilburg.

Dai Dai Ntab (foto onder gemaakt door Martin Romeijn) hoefde niet aan deze kwalificatiewedstrijden deel te nemen omdat hij door de KNSB werd uitgezonden naar een wedstrijd om de Wereldbeker voor Junioren in het Oostenrijkse Innsbruck. Nadat hij als voorbereiding op deze wedstrijd een week met Jong Oranje op trainingskamp was geweest in het Italiaanse Collalbo, behaalde hij op zaterdag 25 januari op de niet-overdekte ijsbaan van Innsbruck met een tijd van 1:15.25 de zevende plaats op de 1000 meter. Een dag later was zijn prestatie nog indrukwekkender. Met zijn tijd van 36.88 won hij namelijk de wedstrijd over 500 meter. Hij liet daarbij het hele internationale deelnemersveld achter zich. Hieronder waren ook rijders die een week eerder nog hadden deelgenomen aan het Wereldkampioenschap Sprint voor Senioren in Nagano (Japan).

Schaatsliefhebbers die Thomas en Dai Dai tijdens het Nederlands Kampioenschap in Tilburg willen komen aanmoedigen, zijn van harte welkom op de Ireen Wüst IJsbaan. De toegang is gratis. De eerste rit over 500 meter wordt gereden op vrijdag 7 februari om 16.00 uur. De tweede rit over 500 meter staat op zaterdag 8 februari om 10.00 uur op het programma en op zondag 9 februari zal om 10.00 uur de 1000 meter worden gereden.

Gewone wedstrijd in Breda
Tijdens een gewone wedstrijd op 26 januari in Breda waren Veerle van Hulten en Merel Bertens succesvol. Merel verbeterde met 47.03 haar PR op de 500 meter en bleef met 1:33.96 maar net boven haar PR op de 1000 meter. Veerle verbeterde haar PR op zowel de 500 (tijd 57.42) als op de 700 meter (tijd (1:22.54).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: