Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2014 » NK shorttrack

NK shorttrack

Goede resultaten voor Marijn van Esch bij NK shorttrack in Amsterdam

John Schepens op 09 januari 2014 om 10:07:34:

In het weekend van 4 en 5 januari 2014 werd in Amsterdam het NK shorttrack gehouden. Marijn van Esch had zich hiervoor tijdens 3 KNSB cup wedstrijden, die hier aan vooraf gingen, geplaatst.

Op het programma stonden 3 afstanden. Er werd gereden volgens een knock-out systeem. Dit betekent, dat je je telkens moet kwalificeren om door te mogen gaan naar de volgende ronde.

De eerste afstand was de 1500 meter. Om zich te plaatsen voor de finale moest hij bij de beste 4 van zijn race eindigen. Na een zeer spannende rit waar Marijn moest knokken om de 4e en 5e plaats lukte het hem om als 4e te finishen. Hij reed hier een pr van 9 seconden, terwijl hij deze tijd op 1 december 2013 al wist te verbeteren met 11 seconden! Zijn tijd was 2.38.325.

Hierna was de 500 meter aan de beurt. Hij kwam niet zo goed weg bij de start en er viel een gat tussen Marijn en de nummer 2. Hij finishte als 3e, maar plaatste zich niet voor de halve finale. Ook hier reed hij een pr. Zijn tijd was 49.056.

De laatste afstand voor Marijn was 1000 meter. Ook hier finishte hij als 3e wat betekende dat hij hier ook geen halve finale mocht rijden. Zijn tijd was 1.44.895. Dit was maar 0.4 seconde boven zijn pr.

Nu mocht Marijn nog de finale 1500 meter rijden. Met 6 rijders in de baan ging hij goed van start. Hij kwam helaas ten val, maar doordat hij snel opstond en weer aansloot kon hij toch nog als 5e finishen, er was nl nog een rijder gevallen. Op de 1500 meter en 1000 meter is hij 11e geworden op de 500 meter 10e.

Klik hier voor een filmpje van Marijn tijdens het NK Shorttrack.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: