Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2014 » Podium WK Dai Dai

Podium WK Dai Dai

 

Podiumplaats voor Dai Dai Ntab op Wereldkampioenschap 500 meter

John Schepens op 08 maart 2014 om 14:12:10:

IJsclub Tilburg is trots op Ireen Wüst. Met Dai Dai Ntab heeft Schaatsclub “De Vennen” echter ook een aanstormend talent in de gelederen. In het Noorse Bjugn behaalde Dai Dai tijdens het Wereldkampioenschap voor Junioren de derde plaats op de 500 meter.

Zoals gebruikelijk werd het Wereldkampioenschap 500 meter verreden over twee ritten, waarbij elke deelnemer een keer in de binnenbaan en een keer in de buitenbaan moest starten. Tijdens de eerste rit op vrijdag 7 maart lukte het slechts vijf deelnemers om hun rit onder de 37 seconden te rijden. Dai Dai behaalde met zijn tijd van 36.74 de derde plaats achter Nederlands Kampioen Kai Verbij uit Hoogmade (36.49) en de Japanner Takuya Goto (36.63). De verschillen tussen de snelste vijf in het tussenklassement waren echter zo gering dat tijdens de tweede rit op zaterdag 8 maart nog alles mogelijk was. Door op de tweede dag in de voorlaatste rit met een tijd van 36.83 in een rechtstreeks duel de nummer vier Piotr Michalski uit Polen (37.14) te verslaan en ook de Koreaan Seung-Tong Yang (37.04) voor te blijven, verzekerde Dai Dai zich van een podiumplaats. Dat tijdens de laatste rit de nummers één en twee van de eerste dag wederom sneller dan Dai Dai waren (Verbij 36.52 en Goto 36.79), kon de pret niet drukken. Met het behalen van de bronzen medaille bevestigde Dai Dai over sprinttalent te beschikken waar in de toekomst ook bij de Senioren rekening zal moeten worden gehouden.

Op zondag 9 maart mocht Dai Dai ook nog de 1000 meter van het Wereldkampioenschap voor Junioren rijden. Na de snelste opening van alle 36 deelnemers (16.89) en een supersnelle ronde van 27.2 had hij na 600 meter nog de vierde doorkomsttijd. In de laatste ronde was zijn verval naar een rondetijd van 31.2 echter te groot om mee te kunnen doen in de strijd om de prijzen. Met zijn eindtijd van 1.15.37 behaalde hij de veertiende plaats.

Bij de foto: Dai Dai Ntab (foto Jeroen Happel)

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: