Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2014 » Schaatssuccessen Jan en Dai Dai

Schaatssuccessen Jan en Dai Dai

 

Schaatssucessen voor Jan op ’t Hoog en Dai Dai Ntab

John Schepens op 01 maart 2014 om 12:36:02:

Aan het begin van het carnavalsweekend hebben Jan op ’t Hoog en Dai Dai Ntab van Schaatsclub “De Vennen” voor mooie successen gezorgd. Door op vrijdagavond 28 februari in Breda in de finalewedstrijdwedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie vijfde te worden, verzekerde Jan zich van de derde plaats in het eindklassement. Dai Dai won op zaterdagochtend 1 maart in het Noorse Bjugn de 500 meter tijdens een wedstrijd om de World Cup voor Junioren.

De Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie voor Masters-2 betrof een cyclus van veertien wedstrijden over elk veertig ronden op de ijsbanen van Eindhoven, Tilburg en Breda. Aan deze competitie werd deelgenomen door 38 schaatsers uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Als niet-sprinter lukte het Jan op ’t Hoog niet om één van de veertien wedstrijden te winnen. Door hard op kop van het peloton te rijden en attent mee te gaan bij ontsnappingspogingen, wist Jan wel in alle wedstrijden in de top tien te eindigen. Lang leek het erop dat hij de tweede plaats in het eindklassement zou behalen. Met een tweede plaats in de finalewedstrijd slaagde Wil van der Hamsvoord uit Hoogeloon er echter in om Jan nog op het laatste nippertje voorbij te streven.

Dai Dai Ntab verblijft met Jong Oranje de laatste week van februari en de eerste week van maart in Noorwegen voor deelname aan de laatste wedstrijd om de World Cup voor Junioren en het Wereldkampioenschap voor Junioren die respectievelijk op 1en 2 maart en 7t/m 9 maart in Bjugn worden gehouden. Tijdens de wedstrijd over 500 meter was Dai Dai met een tijd van 36.98 veruit de snelste rijder van het internationale deelnemersveld. Wellicht lukt het hem komend weekend ook om een medaille te veroveren tijdens de Wereldkampioenschappen.

Bij de foto’s: boven Jan op ’t Hoog (foto Henk Haans) en onder Dai Dai Btab (foto Jeroen Happel).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: