Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2014 » Terugblik Wedstrijdseizoen

Terugblik Wedstrijdseizoen

Terugblik op succesvol wedstrijdseizoen Schaatsclub “De Vennen”

John Schepens op 27 maart 2014 om 10:01:29:

Na het sluiten van de ijsbanen kan er door Schaatsclub “De Vennen” worden teruggeblikt op een zeer succesvol seizoen 2013/2014 van de door Maxim Uitzendbureau gesponsorde wedstrijdschaatsers.

Door de, inclusief Thomas van Dijk (Zuid-Nederlandse selectie) en Dai Dai Ntab (commercieel team iSkate), 21 leden tellende ploeg werd 162 keer een Persoonlijk Record gereden. Hieronder ook een Clubrecord op de 700 meter van Merel Bertens en acht Clubrecords voor Dai Dai Ntab: zes keer 500 meter en twee keer 1000 meter. Vooral de 36.11 van Dai Dai op de 500 meter spreekt hierbij tot de verbeelding. Twaalf leden promoveerden naar een hogere klasse, waarbij Marco en Sanne van Duijnhoven, Veerle van Hulten en Wouter Weber zelfs twee klassen hoger eindigden dan waarin zij het seizoen begonnen. In Tilburg werden vier Baanrecords door leden van “De Vennen” verbeterd: Dai Dai Ntab op de 500 meter, Thomas van Dijk op de 700 meter en Merel Bertens op de 700 en 3000 meter. John Schepens was de grootste pechvogel omdat hij wegens gezondheidsproblemen aan geen enkele wedstrijd kon deelnemen.

Merel Bertens en Jan op ’t Hoog vertegenwoordigden “De Vennen” tijdens de marathonwedstrijden op de ijsbanen van Tilburg, Breda en Eindhoven. Jan behaalde in de categorie Masters-2 de derde plaats in het eindklassement van De Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie en Merel wist deze competitie bij de meisjes Junioren-C zelfs te winnen. Ook bij de huldiging van de eindklassementen van de jeugdmarathoncompetities in zowel Eindhoven als Breda stond Merel op de hoogste trede van het erepodium en tijdens het Zuid-Nederlands Kampioenschap Marathon won zij de zilveren medaille.

Merel Bertens, Thomas van Dijk en Dai Dai Ntab mochten op verschillende Nederlandse Kampioenschappen rijden. Merel behaalde de vierentwintigste plaats tijdens het NK Marathon voor Junioren-C. Thomas werd bij de Junioren-A elfde bij zowel het NK Sprint als het NK Pure Sprint en op het NK Afstanden behaalde hij de zesde plaats op de 500 meter. Bij het NK Afstanden voor A-Junioren stond Dai Dai met een tweede plaats op het podium bij de huldiging van de 500 meter en op de 1000 meter werd hij achtste. Dai Dai was bovendien het eerste lid in de geschiedenis van “De Vennen” dat op het allerhoogste nationale niveau mocht meedoen. Tijdens het NK Afstanden voor Senioren en het Olympisch Kwalificatie Toernooi werd hij op de 500 meter respectievelijk achttiende en zeventiende achter wereldtoppers als de gebroeders Mulder en Jan Smeekens.

Dai Dai Ntab was ook internationaal erg succesvol. Hij werd winnaar van het eindklassement van de Wereldbeker 500 meter voor Junioren, nadat hij zowel in het Oostenrijkse Innsbruck als het Noorse Bjugn de snelste op deze afstand was geweest. Tijdens het Wereldkampioenschap voor Junioren in Noorwegen behaalde hij de derde plaats op de 500 meter en op de 1000 meter eindigde hij als veertiende.

Na een korte rustperiode zullen de schaatsers tijdens het voorjaar en de zomer gaan hardlopen, fietsen en skeeleren zodat zij in oktober weer goed voorbereid aan de start van de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zullen staan.

Bij de foto: De “Maxim-De Vennen-schaatsploeg” in het seizoen 2013/2014.

 


 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: