Home » Nieuws » Nieuws 2014 » Zwarte Pieten

Zwarte Pieten

Zwarte Pieten op schaatsles bij “De Vennen”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp zaterdag 29 november brachten de Zwarte Pieten Toto, Lela en Evita een bezoek aan de kinderen van de jeugdschaatsles in Tilburg. Het was al weer een jaartje geleden dat ze hadden geschaatst en ze hadden heel veel zin om de schaatsen onder te binden. Als eerste werden ze hartelijk ontvangen bij de groep van de allerkleinsten. Ze werden enthousiast toegezongen tijdens de warming-up. Daarna hadden de trainers leuke oefeningen bedacht. Zo moesten ze bij een fluitsignaal van trainer Jan allerlei opdrachtjes uitvoeren zoals het ijs aantikken. Toto was het schaatsen niet verleerd en was goed in het vallen en opstaan. Een paar meisjes hielden Lela stevig vast. En Evita kon heel diep zitten en onder een stok door glijden. Daarna werden er nog twee treintjes gevormd. Dat vonden de Zwarte Pieten het allerleukst.

Natuurlijk werd er ook nog een bezoekje gebracht aan de andere schaatsgroepen. Toto schaatste hard met de groepen mee, Lela en Evita waren wat voorzichtiger en deden het rustig aan. Ze waren erg onder de indruk van de schaatskunsten van de kinderen van de schaatsclub. Daarna werd  nog het spelletje “Schipper mag ik over varen” bij de allerkleinsten gedaan. De Zwarte Pieten tikten de kinderen af. Toen was het alweer bijna tijd voor de Zwarte Pieten om te gaan, maar eerst moest nog een reuzenslalom worden gereden waarna de kinderen als beloning een lekkere snoepzak gekregen. Toto, Lela en Evita bedanken de trainers en kinderen van de schaatsclub voor de leuke schaatsles en hopen dat ze volgend jaar weer mogen terugkomen.

Veel meer foto’s van het Pietenbezoek.