Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2015 » Eerste successen marathon

Eerste successen marathon

Schaatsers “De Vennen” vooraan bij opening marathonseizoen

Nog voordat de eerste langebaanwedstrijden in Tilburg werden gehouden, zijn leden van Schaatsclub “De Vennen” al succesvol geweest tijdens marathonwedstrijden. Merel Bertens was zowel in Eindhoven als in Tilburg de snelste bij de Dames-1 en Jan op ’t Hoog reed op routine mee bij de Masters-2. Ook tijdens de eerste wedstrijd van de jeugdmarathoncompetitie in Tilburg stonden leden van “De Vennen” op het podium.

Als lid van de Zuid-Nederlandse Opleidingsploeg Marathon rijdt Merel Bertens haar wedstrijden dit seizoen in de hoogste klasse Dames-1. In de eerste wedstrijd op 17 oktober in Eindhoven was Karen Teuling uit Eindhoven, met haar jarenlange ervaring in de landelijke topdivisie, de favoriet voor de overwinning. Merel was echter als enige van het peloton in staat om de gedemarreerde Karen na een lange achtervolging te achterhalen en haar vervolgens in de eindsprint te verslaan. Een week later op 24 oktober in Tilburg ging na veertig ronden de strijd om de overwinning ook weer tussen Merel en Karen. Nadat zij samen de andere dames op grote achterstand hadden gereden, probeerde Merel deze keer een beslissing te forceren door bij het ingaan van de laatste ronde een versnelling te plaatsen. Karen kon echter volgen zodat een spannende eindsprint de beslissing moest brengen. Ook deze keer trok Merel aan het langste eind. Met haar overwinningen in de eerste twee wedstrijden van het seizoen verdiende Merel een vermelding op de marathonwebsite www.schaatspeloton.nl.

Met zijn ruime marathonervaring draait ook Jan op ’t Hoog weer lekker mee in het peloton van de Masters-2. Door in Eindhoven als zesde te eindigen en in Tilburg de negende plaats te veroveren, behaalde Jan de eerste punten die moeten leiden tot een goede klassering in het eindklassement.

Voorafgaand aan de marathon op 24 oktober werden de eerste wedstrijden van de jeugdmarathoncompetitie in Tilburg gereden. In de wedstrijd over 6 ronden voor jongens Pupillen-B veroverden Teun van der Linden (tweede) en Thomas van Berkel (derde) een podiumplaats. Thijs van Berkel, Jan van Berkel en Gijs van der Linden werden respectievelijk vijfde, zesde en veertiende. Bij de jongens Pupillen-A werden Dirk Botermans en Teun Wagemakers respectievelijk zesde en zevende in de wedstrijd over negen ronden. Na vijftien ronden streden Martijn Weber (eerste) en Thom Botermans (tweede) tegen elkaar om de eindoverwinning bij de jongens Junioren-C.

Een deel van de deelnemers bij de Pupillen-B aan de start (foto Jeroen Happel)

Een deel van de deelnemers bij de Pupillen-B aan de start (foto Jeroen Happel)

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: