Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2015 » Daidai en Thomas

Daidai en Thomas

Nieuwe successen voor topschaatsers van “De Vennen”

Als lid van de profploeg Beslist.nl en de Zuid-Nederlandse selectie schaatsen Daidai Ntab en Thomas van Dijk al enige jaren niet meer in de kleuren van Schaatsclub “De Vennen”. Deze toppers blijven echter trouw lid van de club waarbij ze hun eerste schaatslessen volgden. In het weekend van 17 en 18 januari deden zij weer van zich spreken. Daidai streed op het allerhoogste niveau in Groningen om het Nederlands Sprintkampioenschap en Thomas kwalificeerde zich in Amsterdam voor het Nederlands Kampioenschap Pure Sprint dat op zondag 1 februari in Tilburg zal worden gehouden.

Een oude foto van Daidai Ntab (links) en Thomas van Dijk (midden) op het podium van de Clubkampioenschappen in 2008.

Een oude foto van Daidai Ntab (links) en Thomas van Dijk (midden) op het podium van de Clubkampioenschappen in 2008.

Zoals gebruikelijk moesten tijdens het Nederlands Kampioenschap Sprint twee ritten over 500 meter en twee ritten over 1000 meter worden gereden. De kracht van Daidai Ntab ligt vooral op de 500 meter. Om tussen de veelal oudere rijders op de 1000 meter mee te kunnen doen voor de prijzen mist de pas van de junioren overgekomen schaatser nog wat kracht. Doordat hij in de twee ritten over 1000 meter met zijn tijden van 1:14.89 en 1:13.21 in de achterhoede eindigde, moest hij genoegen nemen met de achttiende plaats in het eindklassement over vier afstanden. Op de 500 meter speelde hij echter een serieuze rol in de strijd om de drie tickets die konden worden verdiend voor het Wereldkampioenschap Afstanden. Met 35.76 en 35.82 reed hij respectievelijk de vierde en de zesde tijd en eindigde hij op de zesde plaats in het totaalklassement over deze twee ritten. Hij miste hiermee, evenals de olympische medaillewinnaars Ronald Mulder (vierde) en Jan Smeekens (vijfde), weliswaar plaatsing voor het Wereldkampioenschap, maar bewees tevens dat de toppers terdege rekening met hem moeten houden.
Daidai Ntab tijdens het NK Sprint (beelden NOS Studio Sport en Omroep Brabant).

Thomas van Dijk mocht op de Jaap Edenbaan in Amsterdam op zaterdag 17 januari deelnemen aan een landelijke kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Pure Sprint. Met zijn tijden 10.57, 25.15 en 39.37 op respectievelijk de 100, 300 en 500 meter behaalde Thomas bij de Junioren-A de derde plaats in het eindklassement over deze drie afstanden. Hiermee heeft hij zich rechtstreeks gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Hij rekent daarbij op de steun van veel supporters. De wedstrijden op 1 februari beginnen om 13.30 uur met de kampioenschappen voor de categorieën Junioren-C en Junioren-B. De Junioren-A, waaronder Thomas, en Senioren beginnen om 18.00 uur met hun strijd om de titels. De toegang is gratis.
Klik hier voor alle laatste informatie over dit kampioenschap.

Op zaterdag 17 januari namen vijf leden van de wedstrijdploeg in Tilburg deel aan een wedstrijd die bedoeld was voor de jeugdleden van IJsclub Tilburg en Schaatsclub “De Vennen” die les hebben op de kleine baan. Met prima tijden, waaronder acht verbeteringen van persoonlijke records (PR’s), lieten zij de jeugdschaatsertjes zien wat je met veel trainen kunt bereiken. Hieronder hun tijden op de 100 (1e tijd) en 300 meter:
Jochem van Hulten 12.90 (PR) en 30.83 (PR); Wouter Weber 12.86 (PR) en 31.85 (PR); Martijn Weber 12.89 en 34.71;Thom Botermans 14.36 (PR) en 35.89 (PR); Hilde van Hulten 14.39 (PR) en 37.76 (PR).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: