Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2015 » Daidai Kampioen

Daidai Kampioen

Schaatsclub “De Vennen” heeft een Nederlands Kampioen!

Voor het eerst in zijn bestaan heeft Schaatsclub “De Vennen” een Nederlands Kampioen. En gelijk een kampioen op het allerhoogste niveau, namelijk bij de heren Senioren. Op zondagavond 1 februari veroverde Daidai Ntab in Tilburg de titel van Nederlands Kampioen Pure Sprint. Thomas van Dijk, het tweede Vennenlid dat aan dit kampioenschap mocht deelnemen, eindigde op de vijfde plaats bij de jongens Junioren-A.

Daidai Ntab (midden) na de huldiging van het NK Pure Sprint (foto Henk Haans)

Daidai Ntab (midden) na de huldiging van het NK Pure Sprint (foto Henk Haans)

Na zijn supersnelle openingen in eerdere wedstrijden was Daidai Ntab de topfavoriet voor de titel bij de heren Senioren. Deze favorietenrol moest echter ook nog waar worden gemaakt. Bij de korte afstanden van de Pure Sprint moet namelijk alles kloppen en kan een misslag bij de start zomaar leiden tot een verlies van enkele tienden van seconden. Daidai stelde de fans op de baan waar hij vele trainingen volgde niet teleur. Met zijn tijden van 9.73, 22.74 en 36.27 was hij op respectievelijk de 100, de 300 en de 500 meter de snelste van alle twintig schaatsers die zich voor deelname aan het kampioenschap hadden gekwalificeerd. Er was dan ook geen ingewikkeld rekenwerk nodig om vast te stellen wie de nieuwe Nederlands Kampioen Pure Sprint was. Samen met Thijsje Oenema, de kampioene bij de dames Senioren, mocht Daidai de hoogste trede van het erepodium beklimmen. Een leuke bijkomstigheid was dat Daidai met zijn tijden de baanrecords op alle drie gereden afstanden verbeterde. Zijn tijd van 22.74 op de 300 meter was bovendien een nieuw persoonlijk record en daarmee ook een verbetering van het clubrecord van Schaatsclub “De Vennen”.

Thomas van Dijk leverde bij de jongens Junioren-A een spannende strijd om de podiumplaatsen. Hij werd vijfde in het eindklassement, maar de verschillen met de nummers drie en vier waren bijzonder klein. Met 10.51 (100 meter), 24.49 (300 meter) en 38.45 (500 meter) reed hij respectievelijk de zevende, vierde en vijfde tijd. Evenals Daidai verbeterde Thomas zijn persoonlijk record op de 300 meter.

Klik hier voor alle uitslagen van dit kampioenschap.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: