Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2015 » Finale marathon

Finale marathon

Marathonschaatsers “De Vennen” in de bloemen gezet

Merel Bertens en Jan op ’t Hoog van Schaatsclub “De Vennen” zijn op zaterdagavond 7 maart in Eindhoven in de bloemen gezet. Na de finale van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie stonden zij op het podium bij de huldiging van de prijswinnaars in de verschillende klassementen.

Jan op ’t Hoog en Merel Bertens met hun gewonnen prijzen en bloemen.

Jan op ’t Hoog en Merel Bertens met hun gewonnen prijzen en bloemen.

Merel Bertens hoefde de laatste wedstrijd eigenlijk niet eens meer te rijden om het eindklassement van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie bij de dames Senioren te winnen. Desondanks was Merel er op gebrand om ook in deze laatste marathon van een succesvol seizoen een goede prestatie te leveren. Samen met Liezeke Korevaar uit Giessenburg ging zij vanaf het begin van de wedstrijd over veertig ronden in de aanval. Om beurten demarreerden zij maar kregen geen ruimte van het peloton. Door de vele tempowisselingen was de wedstrijd wel erg zwaar geworden en kon Merel vertrouwen op haar sterke eindsprint. Met een slotronde van 30.3 seconden kwam zij met een hele ruime voorsprong als eerste over de finish. Met overwinningen in acht van de twaalf in Breda, Eindhoven en Tilburg gehouden wedstrijden werd zij met overmacht winnares van het eindklassement van de Zuid-Nederlandse competitie. Ook bij de huldiging van het aparte klassement van de in Tilburg en Eindhoven gehouden wedstrijden stond Merel op de hoogste trede van het podium. Voor haar overwinning in de wedstrijd en de twee eindklassementen ontving zij, naast een beker en medaille, maar liefst drie bossen bloemen.

Voor Jan op ’t Hoog was de marathon in Eindhoven nog bijzonder spannend. Voorafgaand aan de wedstrijd over eveneens veertig ronden voor Masters-2 stond Jan op de eerste plaats in het tussenklassement van de baancompetitie van de in Tilburg en Eindhoven gehouden wedstrijden. Zijn voorsprong op de nummer twee, Martijn Proost uit het Belgische Beerze, bedroeg echter slechts één punt. Om het eindklassement te winnen, moest Jan daarom in de finalewedstrijd voor Martijn eindigen. Omdat Martijn over een betere eindsprint beschikt, probeerde Jan in de laatste ronde weg te rijden. Vlak voor de eindstreep werd Jan echter achterhaald en kwam hij ten opzichte van Martijn slechts veertig centimeter tekort voor de eindoverwinning in de baancompetitie. Desondanks was Jan toch tevreden met zijn tweede plaats in het eindklassement en kon hij zijn vrouw verrassen met de bijbehorende bloemen. Dankzij de zevende plaats in de slotwedstrijd in Eindhoven, werd Jan bovendien keurig achtste in het eindklassement van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: