Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2015 » KPN Marathon 10-1-16

KPN Marathon 10-1-16

Ruud Aerts Sport – marathon op 10 januari (KPN Cup)

Noteer alvast in je agenda: op zondag 10 januari aanstaande vanaf 17 uur komen de topmarathonschaatsers naar de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg voor een spectaculaire krachtmeting in de KPN-marathoncompetitie van de KNSB. Deze wedstrijd draagt dit jaar een nieuwe naam: de Ruud Aerts Sport Marathon. De inmiddels ex-marathonschaatstopper draagt de sport een warm hart toe en was graag bereid zijn naam er aan te verbinden.

Aerts: “Ik verwacht een snelle wedstrijd met veel rijders die de topvorm benaderen. Voor de marathonschaatsers is deze periode erg belangrijk omdat dan de grootste kans op natuurijs bestaat en een Elfstedentocht. Tot de favorieten bij de mannen behoren die van coach Jillert Anema, uit team Clafis. Daarnaast verwacht ik Fabio Francolini voorin, de winnaar van vorig jaar. Ook Thom van Beek is een klasbak die me heeft beloofd wat te laten zien in Tilburg. Bezoekers zullen versteld staan van de snelheid waarmee het peloton voorbij raast. Dit is in het echt vele malen mooier dan op tv. Daarnaast krijg je vaak mooie stukjes ploegenspel te zien, waarbij ploeggenoten elkaar helpen. De combinatie van snelheid, tactiek en uithoudingsvermogen maakt het een echt spektakel!”

Programma 10 januari:
17.00 uur – Dames Topdivisie
18.00 uur – Heren Topdivisie
19.30 uur – Heren beloften

De voorverkoop (€ 6) vindt plaats op maandag 4 januari 2016 vanaf 19.30 uur (voorafgaand aan de maandagtraining ) bij de ingang van de Ireen  Wüst ijsbaan in Tilburg en na 21 uur (tijdens de nieuwjaarsreceptie) bij de trap in de hal van T-Kwadraat. De entree aan de kassa op 10 januari bedraagt € 8.

KPN Marathon in Tilburg (Foto Henk Haans)

KPN Marathon in Tilburg (Foto Henk Haans)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: