Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2015 » Martijn ZN Kampioen

Martijn ZN Kampioen

 

Martijn Weber is Zuid-Nederlands schaatskampioen

Martijn Weber (midden), op het podium als Zuid-Nederlands Kampioen (foto Henk Haans).

Martijn Weber (midden), op het podium als Zuid-Nederlands Kampioen (foto Henk Haans).

Op zondagavond 22 februari is Martijn Weber van Schaatsclub “De Vennen” op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg Zuid-Nederlands Kampioen bij de jongens Pupillen-A geworden. Harry Sonnenschein en Jan op ’t Hoog in Eindhoven in de middenmoot bij het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor Senioren en Masters.

Bij het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor Pupillen moesten de deelnemers een rit over 300 en 500 meter rijden. Martijn Weber reed met 33.74 de tweede tijd op de 300 meter en met 54.29 was hij zelfs de snelste op de 500 meter. In het totaalklassement over de twee afstanden eindigde hij op de eerste plaats voor Nomdo de Heer uit Lage Zwaluwe en Ouren Overheul uit Vught. De 33.74 op de 300 meter was voor Martijn bovendien een verbetering van zijn persoonlijk record.
In het bijprogramma van het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor Pupillen reed C-Junior Thom Botermans 54.83 op de 500 meter en voor de eerste 1500 meter uit zijn nog prille schaatscarrière had hij 2:59.26 nodig.

Het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor Senioren en Masters werd op 21 en 22 februari in Eindhoven gehouden. De Vennenleden Harry Sonnenschein en Jan op ’t Hoog slaagden er helaas niet in om zich te plaatsen voor het rijden van de afsluitende rit over 5000 meter. Op grond van de 500 meter (tijd 46.73), de 3000 meter (5:05.60) en de 1500 meter (2:23.58) werd Harry bij de heren Senioren tiende in het eindklassement. Jan reed op dezelfde afstanden respectievelijk 48.19, 5:08.68 en 2:27.89 en dat was goed voor de veertiende plaats bij de heren Masters.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: