Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2015 » Merel Sportvrouw ’14

Merel Sportvrouw ’14

Merel Bertens Sportvrouw van het Jaar

Merel Bertens krijgt de prijs van wethouder Peter Smit (foto ©Masja│Foto Vlaminckx)

Merel Bertens krijgt de prijs van wethouder Peter Smit (foto ©Masja│Foto Vlaminckx)

Op woensdag 25 februari werden in een overvolle zaal van Tiliander in Oisterwijk de Sportprijzen 2014 van de Gemeente Oisterwijk uitgereikt. Merel Bertens van Schaatsclub De Vennen werd verkozen tot ‘Sportvrouw van het Jaar’.

Merel was samen met Gijs Meeuwis van Rugbyclub Oisterwijk Oysters genomineerd voor de titel Sportman/Sportvrouw van 2014. Merel had haar nominatie te danken aan haar prestaties bij het marathonschaatsen. In haar leeftijdscategorie behoorde zij al jaren tot de absolute top van Zuid-Nederland (onlangs werd zij nog Zuid-Nederlands Kampioen bij de meisjes Junioren-B), maar sinds het seizoen 2014/2015 is de pas zestienjarige schaatsster ook oppermachtig in de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie voor dames Senioren. Tijdens zeven van de elf tot nu toe verreden marathons over veertig ronden was zij al haar veel oudere tegenstandsters te snel af. Met nog één wedstrijd op het programma kan de overwinning in het eindklassement van de competitie haar niet meer ontgaan.

Naast Merel verschenen nog meer sporters uit Moergestel op het podium van Tiliander. Jeugdteams van Audacia en Roef! Handbal werden namelijk door wethouder Peter Smit gehuldigd omdat zij afgelopen jaar kampioen waren geworden. Onder de zeven sporters die de Jeugdsportstimuleringsprijs ontvingen bevonden zich geen Moergestelnaren. Het eerste team van voetbalvereniging Nevelo werd ‘Sportploeg van het Jaar’ en Joost Embrechts ontving de prijs van ‘Vrijwilliger van het Jaar’ voor zijn verdiensten voor Taxandria Gym & Turnen.

Film van LOVO op Oisterwijknieuws.nl

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: