Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2015 » Nieuwe ploeg voor Merel Bertens

Nieuwe ploeg voor Merel Bertens

Merel Bertens naar Zuid-Nederlandse Marathonploeg

Merel Bertens zal in het nieuwe seizoen 2015/2016 geen deel meer uitmaken van de wedstrijdploeg van Schaatsclub “De Vennen”. Op grond van haar prestaties in het vorige seizoen is zij gevraagd de overstap te maken naar de Zuid-Nederlandse Opleidingsploeg Marathon.

Merel Bertens nog in de kleuren van Schaatsclub “De Vennen” (foto Barend Princen).

Merel Bertens nog in de kleuren van Schaatsclub “De Vennen” (foto Barend Princen).

Door afgelopen seizoen als Junior-B met overmacht de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie bij de Senioren Dames te winnen bewees Merel over uitzonderlijke marathontalenten te beschikken. Ook kreeg zij de kans om deel te nemen aan een paar landelijke marathons waarin zij zich ondanks haar jeugdige leeftijd moeiteloos in het peloton wist te handhaven. Deze prestaties zijn ook opgevallen bij de KNSB. Vlak na het afgelopen seizoen ontving Merel de uitnodiging om toe te treden tot de Zuid-Nederlandse Opleidingsploeg Marathon. Omdat zij de ambitie heeft om in de toekomst voor een professionele marathonploeg te schaatsen, heeft zij deze kans met beide handen aangegrepen. Afgelopen seizoen volgde zij op de Ireen Wüst IJsbaan nog een trainingsprogramma dat vooral gericht was op deelname aan langebaanwedstrijden over bijvoorbeeld 500 en 1500 meter. Bij de Opleidingsploeg Marathon krijgt Merel de kans om samen met andere marathontalenten een volledig op de marathon afgestemd trainingsprogramma te volgen. Het wedstrijdprogramma zal voornamelijk bestaan uit landelijke en Zuid-Nederlandse marathons, maar Merel heeft al aangegeven ook nog een aantal wedstrijden langebaanwedstrijden over vooral 1500 en 3000 te willen rijden. Wellicht zal Merel komend seizoen dus toch nog een aantal maal in actie kunnen worden gezien tijdens wedstrijden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. De Zuid-Nederlandse Opleidingsploeg Marathon zal in Breda worden getraind door Dick Smitsman (oud-trainer van de Zuid-Nederlandse Langebaanploeg ) en Rob van Meggelen (voormalig marathontopper die meerdere wedstrijden over 200 kilometer op natuurijs won).

Voor de club is het jammer dat een topper als Merel niet meer in de kleuren van “De Vennen” zal rijden. Anderzijds is dit een ontwikkeling die niet tegengehouden moet worden. Een paar jaar geleden heeft Schaatsclub “De Vennen” Daidai Ntab ook losgelaten, met de huidige ontwikkeling tot landelijke topschaatser als gevolg. Omdat Merel lid van “De Vennen” blijft, zal de schaatsclub over haar prestaties blijven rapporteren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: