Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2015 » Terugblik

Terugblik

Terugblik op succesvol wedstrijdseizoen Schaatsclub “De Vennen”

Na het sluiten van de ijsbanen kan door Schaatsclub “De Vennen” worden teruggeblikt op een zeer succesvol seizoen 2014/2015 van de wedstrijdschaatsers.

Door de, inclusief Thomas van Dijk (Zuid-Nederlandse selectie) en Daidai Ntab (commercieel team Beslist.nl), 20 leden tellende ploeg werd 154 keer een Persoonlijk Record gereden. Hieronder ook vijftien Clubrecords voor Daidai Ntab: één keer 100 meter, twee keer 300 meter, zes keer 500 meter, vijf keer 1000 meter en één keer 1500 meter. Vooral de 35.06 op de 500 meter spreekt hierbij tot de verbeelding en de 9.58 op de 100 meter is slechts 0.02 seconde boven het Nederlands record. Tien leden promoveerden naar een hogere klasse, waarbij Wouter Weber en Jochem van Hulten zelfs twee respectievelijk vier klassen hoger eindigden dan waar zij het seizoen begonnen. In Tilburg verbeterde Daidai Ntab de baanrecords op zowel de 100, de 300 als de 500 meter.

Merel Bertens en Jan op ’t Hoog vertegenwoordigden “De Vennen” tijdens de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie die op de ijsbanen van Tilburg, Breda en Eindhoven werd gehouden. Merel won met overmacht het eindklassement bij de dames Senioren en Jan werd achtste bij de heren Masters-2. In het eindklassement van de in Tilburg en Eindhoven gehouden wedstrijden werd Merel ook eerste en behaalde Jan de tweede plaats. Martijn Weber werd bij de Pupillen-A de winnaar van het eindklassement van de marathoncompetitie in Tilburg. Bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon werd Merel kampioen bij de Junioren-B en stond Martijn op de hoogste trede bij de Pupillen-A. Op grond van haar prestaties in de marathon werd Merel uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar van de Gemeente Oisterwijk.
Tijdens Het Zuid-Nederlands Kampioenschap Allround voor Junioren-A won Thomas van Dijk de zilveren medaille.

Merel Bertens, Thomas van Dijk en Daidai Ntab mochten op verschillende Nederlandse Kampioenschappen rijden. Merel behaalde de vijfentwintigste plaats tijdens het NK Marathon voor Junioren-B. Thomas werd bij de Junioren-A vijfde bij het NK Pure Sprint, zestiende bij het NK Sprint en twaalfde bij het NK Allround. Daidai werd bij de Senioren Nederlands Kampioen Pure Sprint, achttiende op het NK Sprint en zesde op de 500 meter tijdens het NK Afstanden. Dankzij zijn prestatie op het NK Afstanden mocht Daidai deelnemen aan de World Cup in het Zuid-Koreaanse Seoul. Hier behaalde hij een keurige negende plaats op de 500 meter.

Na een korte rustperiode zullen de schaatsers tijdens het voorjaar en de zomer gaan hardlopen, fietsen en skeeleren zodat zij in oktober weer goed voorbereid aan de start van de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zullen staan.

De schaatsploeg van “De Vennen”  in het seizoen 2014/2015

De schaatsploeg van “De Vennen” in het seizoen 2014/2015


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: