Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2015 » Zwarte Pieten

Zwarte Pieten

Zwarte Pieten op schaatsles bij “De Vennen”

Op zaterdag 28 november brachten de Zwarte Pieten Romario, Toto en Lela een bezoek aan de kinderen van de jeugdschaatsles in Tilburg. De kinderen waren blij dat de Zwarte Pieten weer tijd hadden gevonden om mee te doen aan de schaatsles en de trainers hadden leuke oefeningen bedacht.

Tijdens de warming-up zongen de allerkleinsten ‘Zie ginds komt de stoomboot’ voor de Zwarte Pieten. Toen de spieren warm waren konden de Zwarte Pieten meedoen aan allerlei leuke schaatsoefeningen. Hoewel het een jaartje geleden was dat de Zwarte Pieten geschaatst hadden, ging het best goed. Soms vielen de Zwarte Pieten en hadden ze moeite om weer op te staan, maar gelukkig kregen ze goede hulp van de kinderen. De kinderen deden erg hun best om al hun schaatskunsten aan de Zwarte Pieten te demonstreren en de Zwarte Pieten waren zeer onder de indruk. De kinderen konden heel diep zitten en onder een stok door schaatsen maar ook rechtop staan en heel ver glijden. Helaas was Romario verleerd om te remmen en viel hij hard op het ijs. Gelukkig deed een jongen voor hoe Romario moest remmen. Toto bleef als laatste over bij het spelletje ‘Schipper mag ik over varen’ en liet zien dat hij heel hard kon schaatsen. Lela kon heel goed onder de stok door glijden.
Op verzoek van de Zwarte Pieten werd er nog een treintje gevormd. De allerkleinsten hadden een beetje moeite om vast te houden, maar toch werd het één hele lange trein. Dit vonden de Zwarte Pieten het allerleukst. Romario bracht nog een kort bezoekje aan de andere groepen en toen was het alweer tijd voor de Reuzenslalom. Op het einde van de slalom kregen alle kinderen een lekkere snoepzak van de Zwarte Pieten.

Romario, Toto en Lela bedankten de trainers en kinderen van de schaatsclub voor de leuke schaatsles en hopen dat ze volgend jaar weer mogen terugkomen.

De trein met Toto en Lela klaar voor vertrek

De trein met Toto en Lela klaar voor vertrek

Romario krijgt hulp na val

Romario krijgt hulp na val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angelique Schepens maakte foto’s en een filmpje tijdens het Pietenbezoek. Deze kunnen worden bekeken via onderstaande links:

Foto’s van het bezoek van de Zwarte Pieten aan de schaatsles – zaterdag 28 november 2015
Filmpje van het bezoek van de Zwarte Pieten aan de schaatsles – zaterdag 28 november 2015


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: