Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » 4 PR’s Thomas v Dijk

4 PR’s Thomas v Dijk

Goede start schaatsseizoen Thomas van Dijk

Thomas van Dijk met zijn contract van RTC Zuid

Thomas van Dijk met zijn contract van RTC Zuid

Op woensdag 19 oktober jl. vertrok Thomas van Dijk samen met zijn ploeggenoten van het RTC-Zuid, voor tien dagen naar het Zuid-Duitse Inzell om een zestal langebaanwedstrijden te schaatsen. Met een koffer vol PR’s reisde hij terug naar zijn woonplaats Moergestel.

Thomas, schaatser van Schaatsclub “De Vennen”, maakt officieel sinds 13 oktober deel uit van één van de vijf RTC’s (Regionaal Talentencentrum van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond) die Nederland rijk is. De schaatsers in de regionale talentencentra trainen dagelijks dicht bij huis volgens een uniform, sportief programma met fulltime talentcoaches. Zo krijgen deze schaatsers een betere en langere opleiding dan in het oorspronkelijke Jong Oranje en haken ze relatief minder af. De KNSB heeft de sporttechnische regie om zodoende optimale kwaliteit te waarborgen.

Van een optimale kwaliteit en uitstekende vorm was gedurende de trainingskampdagen in Inzell zeker sprake. Van Dijk reed tijdens de International Race op 21 en 22 oktober vier afstanden. Vrijdag de 21e stonden een 500 en 1.000 meter op het programma. De 500 meter legde Thomas af in een prima tijd van 37,45. Later op de dag verscheen hij aan de start van de 1.000 meter. Deze afstand reed hij sneller dan ooit. De klok werd stilgezet op 1.13,93. De tweede wedstrijddag was evenzo succesvol. De recordopening op de 500 meter van 10,10 vormde een goede basis voor een nieuwe PR-tijd van 37,13. Ook de 1.500 meter werd in een recordtijd afgelegd, namelijk 1.54,50. Met bijna anderhalve seconde verbeterde Van Dijk zijn PR van december vorig jaar.

Een paar dagen later – op 26 oktober – mocht hij nogmaals op de Duitse schaatspiste aan de start verschijnen. En weer was het raak. Na een snelle tijd op de 500 meter (37,15) scherpte hij kort daarna zijn ‘1.000-meter-PR’ aan en kwam met een eindtijd van 1.13.67 over de finish. Met deze twee tijden voldoet Thomas tevens aan de limiettijden die gereden moeten worden op de 500 en 1.000 meter om deel te mogen nemen aan de Holland Cup 2.

Dat deze schaatsende student, met mooie PR’s op zowel de 500, 1.000 als 1.500 meter én twee behaalde limiettijden in the pocket, kan terugkijken op een wel zeer geslaagd trainingskamp mag duidelijk zijn…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: