Home » Nieuws » Nieuws december ’16 » Dai Dai 12e in Thialf

Dai Dai 12e in Thialf

Twaalfde plaats voor Dai Dai Ntab in Heerenveen

Dai Dai Ntab heeft, na zijn eerste en vierde plaats een week eerder in Astana, zijn favorietenrol niet helemaal waar kunnen maken. Op vrijdag 9 december werd hij twaalfde op de 500 meter tijdens de World Cup in Heerenveen.

De schaatser van profteam Plantina wilde zich waarschijnlijk wat te graag presenteren voor eigen publiek, waaronder clubgenoten van Schaatsclub “De Vennen”. Nadat de Rus Ruslan Murashov en de Pool Artur Was al respectievelijk 34.50 en 34.79 hadden gereden, moest Dai Dai het in de laatste rit opnemen tegen de leider in het klassement, de Rus Pavel Kulizhnikov. Na een eerste valse start was hij bij de tweede start wat te voorzichtig en ook de eerste meters verliepen niet vlekkeloos. Het resultaat was een voor Dai Dai wat tegenvallende opening van 9.72 en een eindtijd van 35.01. Met deze tijd, die slechts 0.05 seconde langzamer is dan zijn snelste tijd ooit in Heerenveen, werd hij twaalfde in het dagklassement. Ook Kulizhnikov kwam niet verder dan de zesde plaats.

Ondanks zijn derde plaats in het tussenklassement van de World Cup is Dai Dai nog niet zeker van deelname aan de World Cup wedstrijden in de tweede helft van het seizoen. Hiervoor zal hij zich opnieuw moeten kwalificeren tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden op woensdag 28 december.

Kijk onder ‘Multimedia’ voor de beelden van NOS Studio Sport