Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Dai Dai 12e in Thialf

Dai Dai 12e in Thialf

Twaalfde plaats voor Dai Dai Ntab in Heerenveen

Dai Dai Ntab heeft, na zijn eerste en vierde plaats een week eerder in Astana, zijn favorietenrol niet helemaal waar kunnen maken. Op vrijdag 9 december werd hij twaalfde op de 500 meter tijdens de World Cup in Heerenveen.

De schaatser van profteam Plantina wilde zich waarschijnlijk wat te graag presenteren voor eigen publiek, waaronder clubgenoten van Schaatsclub “De Vennen”. Nadat de Rus Ruslan Murashov en de Pool Artur Was al respectievelijk 34.50 en 34.79 hadden gereden, moest Dai Dai het in de laatste rit opnemen tegen de leider in het klassement, de Rus Pavel Kulizhnikov. Na een eerste valse start was hij bij de tweede start wat te voorzichtig en ook de eerste meters verliepen niet vlekkeloos. Het resultaat was een voor Dai Dai wat tegenvallende opening van 9.72 en een eindtijd van 35.01. Met deze tijd, die slechts 0.05 seconde langzamer is dan zijn snelste tijd ooit in Heerenveen, werd hij twaalfde in het dagklassement. Ook Kulizhnikov kwam niet verder dan de zesde plaats.

Ondanks zijn derde plaats in het tussenklassement van de World Cup is Dai Dai nog niet zeker van deelname aan de World Cup wedstrijden in de tweede helft van het seizoen. Hiervoor zal hij zich opnieuw moeten kwalificeren tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden op woensdag 28 december.

Kijk onder ‘Multimedia’ voor de beelden van NOS Studio Sport


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: