Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Dai Dai in Top 10

Dai Dai in Top 10

Dai Dai Ntab in Top Tien bij World Cup

Dai Dai Ntab van Schaatsclub “De Vennen” heeft tijdens de eerste wedstrijden om de World Cup in het Chinese Harbin zijn visitekaartje afgegeven. Op zondag 13 november werd hij negende op de 500 meter.

Omdat Dai Dai vorig seizoen niet aan wedstrijden om de World Cup had mogen deelnemen, moest hij tijdens de eerste rit over 500 meter op zaterdag 12 november nog in de B-groep starten. De tijd 35.44 was voor de schaatser van het profteam Plantina goed voor de vierde plaats in de B-groep en in de A-groep zou hij met deze tijd tiende zijn geworden. Dit was voldoende voor een startbewijs in de A-groep op zondag 13 november. Dai Dai verbeterde hier met 35.29 zijn prestatie van een dag eerder. Deze tijd was goed voor de negende plaats in de door de Rus Pavel Kulizhnikov met 34.98 gewonnen wedstrijd. Slechts 0.02 seconde achter Ronald Mulder, maar ruim voor Jan Smeekens en Kai Verbij, was Dai Dai de tweede Nederlander. De volgende wedstrijden om de World Cup worden van 18 tot en met 20 november in het Japanse Nagano gereden.

Kijk onder ‘Multimedia’ voor beelden uit de uitzending van NOS Studio Sport.