Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Dai Dai Ntab naar World Cup

Dai Dai Ntab naar World Cup

Dai Dai Ntab van Schaatsclub “De Vennen” heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan de eerste vier wedstrijden om de World Cup van het nieuwe seizoen. De schaatser die rijdt voor het profteam Plantina van Gerard van Velde werd vierde op de 500 meter tijdens de kwalificatiewedstrijd op 28 oktober 2016 in Groningen.

In de opbouw van het seizoen is deelname aan de topwedstrijden in het internationale circuit van groot belang. In schaatsland Nederland zijn er echter heel veel goede kandidaten voor de slechts vijf beschikbare plaatsen per afstand. Daarom is de kwalificatiewedstrijd aan het begin van het nieuwe seizoen gelijk een van de belangrijkste wedstrijden. Ondanks een flinke misslag op het laatste rechte eind reed Dai Dai Ntab in Groningen met 35.56 op de 500 meter de vierde tijd. Hierdoor plaatste hij zich samen met Ronald Mulder, Jan Smeekens, Kai Verbij en Kjeld Nuis voor de wedstrijden in Harbin (China, 11-13 november), Nagano (Japan, 18-20 november), Astana (Kazachstan, 2-4 december) en Heerenveen (9-11 december). Olympisch Kampioen Michel Mulder moest genoegen nemen met de zesde plaats en zal zich daardoor via Nederlandse wedstrijden moeten voorbereiden op de tweede helft van het schaatsseizoen.

Zondag 30 oktober werd Dai Dai met een tijd van 1:11.07 knap zevende op de 1000 meter.

Kijk onder ‘Multimedia’ voor beelden uit de uitzending van NOS Studio Sport.