Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Daidai NK Kortebaan

Daidai NK Kortebaan

Daidai Ntab Nederlands Kampioen Kortebaan

Op het ijs van Biddinghuizen stond vrijdagavond 19 februari het Nederlands Kampioenschap Kortebaan op het programma. Bij de heren werd dit sprintkampioenschap gewonnen door Daidai Ntab van Schaatsclub “De Vennen”.

Kortebaanwedstrijden zijn de oudste wedstrijden uit de geschiedenis van het schaatsen en worden gereden over een rechte baan van 160 meter. Omdat het rechte stuk van een 400 meter ijsbaan slechts 100 meter lang is, konden deze wedstrijden in het verleden alleen worden gehouden op natuurijs. Sinds de komst van de 3 km lange kunstijsbaan in Biddinghuizen, kunnen de Nederlandse Kampioenschappen in winters zonder natuurijs voortaan ook op kunstijs worden gehouden. Bij de wedstrijden op vrijdagavond 19 februari werd de eerste selectie van de deelnemers op basis van een afvalsysteem gemaakt, waarna de laatste vier overblijvende rijders het in onderlinge duels tegen elkaar opnamen.
Voor de finaleritten kwalificeerden zich vier rijders van de profploeg Beslist.nl: Daidai Ntab, Michel Mulder, Jesper Hospes en Pim Schipper. Door alle drie zijn finaleritten met overmacht te winnen, werd Daidai terecht de nieuwe Nederlands Kampioen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: