Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Daidai op NK Sprint

Daidai op NK Sprint

Daidai Ntab wint afstand tijdens NK Sprint

Daidai Ntab van Schaatsclub “De Vennen” heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap Sprint de tweede rit over 500 meter gewonnen. In het eindklassement over vier afstanden behaalde de schaatser die uitkomt voor de profploeg van Beslist.nl de twaalfde plaats.

Daidai Ntab (Foto Henk Haans)

Het Nederlands Kampioenschap werd op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari in IJsstadion Thialf in Heerenveen gereden. Elke dag moesten de deelnemers een rit over 500 en 1000 meter rijden. Tijdens de eerste rit over 500 meter behaalde Daidai na een bijna-valpartij bij de start de tiende plaats met een tijd van 35.61. Dat deed hij op de tweede dag veel beter. Toen was hij met zijn tijd van 35.02 de snelste van alle deelnemers, waaronder de latere sprintkampioen Kai Verbij en de olympische medaillewinnaars Jan Smeekens en de gebroeders Mulder. In het eindklassement over vier afstanden kon Daidai helaas geen rol van betekenis spelen omdat hij als relatief jonge schaatser (21 jaar) nog moeite heeft met de laatste ronde op de 1000 meter. Met tijden van 1:12.25 en 1:11.30 werd hij in de ritten over 1000 meter respectievelijk twintigste en veertiende. Alles bij elkaar was dat goed voor de twaalfde plaats in het totaalklassement.

Daidai Ntab tijdens het NK Sprint – 22 en 23 januari 2016 (beelden NOS Studio Sport)