Home » Nieuws » Nieuws december ’16 » Dai Dai Kampioen

Dai Dai Kampioen

Dai Dai Ntab Nederlands Kampioen 500 meter

De vlag kan weer uit bij Schaatsclub “De Vennen”. Op woensdag 28 december werd hun lid Dai Dai Ntab in Heerenveen namelijk Nederlands Kampioen op de 500 meter. Met deze titel verzekerde de schaatser van profteam Plantina zich bovendien van een startplek voor de Wereldkampioenschappen Afstanden die van 9 t/m 12 februari in het Zuid-Koreaanse Gangneung worden gehouden.

Omdat de Wereldkampioenschappen Afstanden 2017 worden gehouden op de baan van de Olympische Spelen 2018 willen alle wereldtoppers hier aan de start verschijnen. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen waren er per afstand slechts drie startplaatsen voor dit Wereldkampioenschap te verdienen. Vooral de strijd op de 500 meter was met maar liefst zes serieuze kandidaten voor de overwinning bijzonder spannend. Nadat outsider Kjeld Nuis met 34.93 een supertijd had gereden en alleen Ronald Mulder en Jan Smeekens met 34.83 respectievelijk 34.91 sneller waren geweest, wist Dai Dai Ntab wat hem in de laatste rit tegen Hein Otterspeer te doen stond. Na afloop van de wedstrijd verklaarde Dai Dai dat hij bijzonder zenuwachtig was en dat dat niet beter werd toen hij een eerste valse start veroorzaakte. Wetende dat een tweede valse start diskwalificatie zou betekenen, ging hij de tweede keer voor zijn doen wat voorzichtig weg. Desondanks was zijn opening met 9.63 slechts 0.01 langzamer dan die van Ronald Mulder en dankzij een sublieme volle ronde slaagde hij erin om deze kleine achterstand om te zetten in een kleine voorsprong. Met zijn tijd van 34.80 was Dai Dai de snelste van allemaal. Hij was het gelukkigst met zijn kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen en dat hij daarbij ook nog Nederlands Kampioen was geworden noemde hij ‘de kers op de ijstaart’.

Het spandoek waarmee Dai Dai Ntab in Heerenveen werd aangemoedigd

Kijk onder ‘Multimedia’ voor de beelden van NOS Studio Sport