Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Gew. Minikampioenschap

Gew. Minikampioenschap

Gijs en Thomas op het podium bij het Gewestelijk minikampioenschap

Bij het gewestelijk minikampioenschap in Eindhoven wordt er door pupillen uit Brabant, Zeeland, Limburg en Lommel een schaatswedstrijd gereden op een 30×60 baan. De afstanden van de 400 meter baan worden gereden op een kleinere baan waardoor de afstanden geen echte meters zijn. Zo is de alternatieve 500 meter eigenlijk slechts 150 meter. Hierdoor kunnen ook de jongste kinderen meedoen en is het een goede voorbereiding op de wedstrijden op de 400 meter baan.

Voor Loek, Karlijn en Joes was het de eerste keer dat ze meededen met het gewestelijk minikampioenschap. Het was erg spannend zo’n eerste keer. Ze hebben zich netjes staande gehouden in een sterk deelnemersveld waarbij Loek 9e, Karlijn 7e en Joes 5e is geworden.

Bij de pupillen F heeft Gijs van der Linden met een mooi PR op de 500 meter een groot deel van zijn tegenstanders verslagen. Hij mocht op het podium komen staan om de beker voor de derde plaats in ontvangst te nemen.

Jan heeft sinds vorig seizoen veel bijgeleerd. Hij heeft geleerd om te starten en om pootje over te doen in de bocht. Nu hij ook nog bij de wedstrijdploeg traint en wedstrijden rijdt maakt hij veel progressie. Regelmatig is te lezen dat hij een PR op de 400 m. baan rijdt. Nu heeft hij twee dikke persoonlijke records gereden op de kleine baan. Op de alternatieve 500 meter wel 3 seconden en op de alternatieve 1500 meter zelfs 6,5 seconden!

Thomas van Berkel (links) op het podium

Thomas van Berkel (links) op het podium

Teun en Thomas reden op de alternatieve 500 meter tegen elkaar. Het was echt een strijd van twee gelijken. Thomas lag voor bij de start, maar op het laatste rechte stuk kwam Teun steeds dichterbij. Ze kwamen precies gelijk over de streep in 20.1 seconden. Op de alternatieve 1500 meter mochten ze niet tegen elkaar rijden. Teun kwam als eerste aan de start. Na 2,5 ronde kwam hij in de bocht ten val waardoor hij ‘slechts’ een tijd van 1.08.0 reed. Thomas daarentegen bleef overeind en heeft zijn persoonlijke record met 11 seconden verbeterd naar 58.4 sec.

Na lang wachten mocht Thijs laten zien wat hij kon. Dat hebben zijn leeftijdsgenoten geweten. Vorig jaar werd hij nog 17e. Dit jaar heeft hij met twee dikke PR’s laten zien dat de vele trainingen effect hebben. Hij belandde net naast het podium, maar kan erg tevreden zijn met een 4e plaats.

Hieronder de tijden en plaatsen die de deelnemers van schaatsclub De Vennen hebben behaald: 1e tijd: alternatieve 500 meter, 2e tijd: alternatieve 500 meter. Loek Schellekens (9e plaats): 32.6 en 32.4 (PR); Gijs van der Linden (3e plaats): 29.9 en 27.4 (PR);

1e tijd: alternatieve 500 meter, 2e tijd: alternatieve 1500 meter. Karlijn Schellekens (7e plaats): 24,8 en 1.14.2; Jan van Berkel (8e plaats): 22.1 (PR) en 1.10.4 (PR); Teun van der Linden (5e plaats): 20.1 (PR) en 1.08.0 (met val); Thomas van Berkel (2e plaats): 20.1 (PR) en 58.4 (PR);  Joes Veeke (5e plaats): 23.4 en 1.13.2; Thijs van Berkel (4e plaats): 20.3 (PR) en 59.8 (PR).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: