Home » Nieuws » Nieuws 2016 » KBT 17 dec

KBT 17 dec

Kleine Banen Toernooi – Lommel – 17 december 2016

De tweede wedstrijd van het kleine banen toernooi vond plaats net over de grens in België. In het bijzondere Luna’s IJsstadion begon de wedstrijd om 9.00 uur in de ochtend. Voor de Vennen namen Job van der Bruggen, Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel deel aan de wedstrijd.

Karlijn (foto Wouter Groenen)

Voor Job was het zijn eerste wedstrijd van het kleine banen toernooi en voor zowel de 500 meter als de 1500 meter heeft hij een keurige tijd neergezet. Karlijn was daarna aan de beurt, voor beide afstanden heeft ze een snellere tijd geschaatst dan vorig jaar.

Na afloop van de individuele wedstrijden werden nog mini-marathon wedstrijden geschaatst. In de categorie voor meisjes tot 10 jaar moest Karlijn deelnemen in een veld van 14 meisjes die allemaal 6 ronden moesten schaatsen. Bij de start was het dringen geblazen op de smalle baan. Na het eerste rechte stuk ging Karlijn als vierde de eerste scherpe bocht in. Daarna begon ze aan een knappe inhaalrace en eindigde ze uiteindelijk op een mooie tweede plaats.

Thomas (foto Wouter Groenen)

Thomas was als laatste aan de beurt voor de jongens B. Dankzij een goede techniek kon hij de scherpe bochten goed doorkomen en eindigde hij twee keer tweede. In de marathon die daarna volgde was het spannend aan kop. In de voorlaatste ronde haalde hij in de bocht de koploper in en deze koppositie heeft hij niet meer afgegeven dus als eerste over de lijn, super knap!

De volgende wedstrijd voor het kleine banen toernooi is op 14 januari 2017 in Den Bosch. Alle categorieën mogen hieraan deelnemen.

Bas en Alex

De volledige uitslag