Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Kilometervreters

Kilometervreters

Schaatsweekend voor kilometervreters

In het weekend van 19 en 20 november kwamen de kilometervreters van Schaatsclub “De Vennen” aan hun trekken. Op zaterdag namen leden deel aan marathonwedstrijden in Eindhoven en op zondag reed Merel Bertens in Breda een wedstrijd over 3000 meter.

Teun van der Linden (vooraan) en Thomas van Berkel (derde) tijdens de pupillenmarathon (foto Wouter Groenen)

Teun van der Linden (vooraan) en Thomas van Berkel (derde) tijdens de pupillenmarathon (foto Wouter Groenen)

Pupillen Teun van der Linden en Thomas van Berkel beginnen het rijden van marathons steeds leuker te vinden. Nadat zij al hadden deelgenomen aan jeugdmarathons in Tilburg en Breda, hadden zij op 19 november ingeschreven in Eindhoven. Ook op deze voor hen onbekende ijsbaan maakten zij de dienst uit in de wedstrijd over zes ronden voor Jongens Pupillen-B. Teun won de wedstrijd met ruim twintig meter voorsprong en Thomas werd tweede door de eindsprint van de achtervolgers te winnen.
Later op de avond kwamen Jan op ’t Hoog en Henrie van der Linden in de categorie Masters-2 aan de start van de vijfde wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. Jan werd in deze wedstrijd over vijftig ronden keurig zevende en Henrie ging als twaalfde over de finish. Doordat hij aan alle wedstrijden heeft deelgenomen en daarbij steeds in of net buiten de top tien eindigde, staat Jan nu op de zesde plaats in het tussenklassement van de competitie.

Merel Bertens deed in Breda een aanval op haar eigen clubrecord op de 3000 meter. Ondanks een goed opgebouwde race, met nauwelijks verval, bleef zij vier seconden boven de tijd die zij in februari dit jaar in Heerenveen had gereden. Met haar tijd van 4:47.11 was zij wel veruit de snelste dame van de avond.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: