Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Marathonfinales

Marathonfinales

Jeugdschaatsers “De Vennen” in de prijzen

Op zaterdagavond 20 februari vielen de beslissingen in de jeugdmarathoncompetitie van Tilburg en de landelijke marathoncompetitie. In Tilburg veroverden jeugdleden van Schaatsclub “De Vennen” podiumplaatsen en Merel Bertens werd vijftiende in het eindklassement van de landelijke marathons.

Martijn Weber met zijn eerste prijs van de marathoncompetitie (foto Jeroen Happel)

Martijn Weber met zijn eerste prijs van de marathoncompetitie (foto Jeroen Happel)

Teun van der Linden (links) en Thomas van Berkel (rechts) op het podium van de marathoncompetitie (foto Jeroen Happel)

Teun van der Linden (links) en Thomas van Berkel (rechts) op het podium van de marathoncompetitie (foto Jeroen Happel)

De wedstrijden van de jeugdmarathoncompetitie 2015/2016  in Tilburg werden gereden op 24 oktober, 28 november en 20 februari. Bij de jongens Pupillen-B behaalde Teun van der Linden in de finalerit op 20 februari de tweede plaats en samen met de eerder behaalde tweede en zesde plaats was dat goed voor de tweede plaats in het eindklassement. In dezelfde categorie viel Thomas van Berkel met een derde plaats ook in de prijzen. Zijn broertjes Jan en Thijs van Berkel werden keurig vierde en vijfde en ook Gijs van der Linden wist in alle wedstrijden punten te verzamelen die hem uiteindelijk de zestiende plaats opleverden. Bij de jongens Pupillen-A werden Teun Wagenmakers en Dirk Botermans respectievelijk zesde en negende. Bij de jongens Junioren-C moest Martijn Weber ervoor zorgen dat hij tijdens de finalerit in de buurt van Lars Mengelink uit Breda finishte. Door als tweede achter Lars te eindigen behaalde Martijn de eerste plaats in het eindklassement. Ook Thom Botermans verdiende een medaille met zijn derde plaats in het eindklassement.

Op dezelfde avond werd in Tilburg een wedstrijd in het kader van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie gereden. Dankzij de achtste plaats die Jan op ’t Hoog hierin behaalde bij de Masters-2, steeg hij naar de zevende positie in het tussenklassement.

Merel Bertens nam in Alkmaar deel aan de finalewedstrijd van de landelijke marathoncompetitie. Ondanks het feit dat Merel zich niet echt fit voelde (de vele wedstrijden en de lange reizen naar de ijsbanen in het gehele land beginnen hun tol te eisen), slaagde Merel erin om zich de hele wedstrijd in het voorste gelederen van het peloton te handhaven. Daarmee voorkwam zij dat haar positie in het klassement in gevaar zou komen door een plotselinge breuk in het peloton. Uiteindelijk werd de wedstrijd, zoals dit seizoen bijna elke keer, beslist in een massasprint. Daarbij kwam Merel als zestiende over de finish en behield zij haar vijftiende plaats in het eindklassement van deze sterk bezette landelijke competitie.

Op zondagavond 21 februari mochten zes leden van “De Vennen” in Tilburg deelnemen aan de Zuid-Nederlandse Afstandskampioenschappen 1500 meter. Aangezien er bij deze kampioenschappen alleen onderscheid wordt gemaakt tussen dames en heren, moesten de jeugdige leden van “De Vennen” het hierbij opnemen tegen oudere sterkere rijders. Voor Jan op ’t Hoog gold het omgekeerde. Hij moest als een van de oudere deelnemers de strijd aangaan met de twintigers en dertigers. Zoals verwacht konden de schaatsers van “De Vennen” geen rol spelen in de strijd om de prijzen en door de zware omstandigheden (alle schaatsers klaagden over tegenwind die via de luchtgaten in de ijshal waaide) zaten er deze keer ook geen verbeteringen van persoonlijke records in. Alleen Teun Wagemakers slaagde er in het bijprogramma in om met een tijd van 1:27.01 zijn persoonlijke record op de 700 meter aan te scherpen. Tijdens het Afstandskampioenschap 1500 meter werden de volgende tijden gereden: Jochem van Hulten 2:23.24; Wouter Weber 2:23.67; Koen Barten 2:34.37; Jan op ’t Hoog 2:35.89; Veerle van Hulten 2:48.67; Hilde van Hulten 3:03.24.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: