Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Opening marathon

Opening marathon

Ereplaatsen voor schaatsers “De Vennen” bij opening marathonseizoen

Met wedstrijden in Tilburg werd op zaterdag 22 oktober voor de schaatsers uit Zuid-Nederland het marathonseizoen geopend. De jeugdleden reden de eerste wedstrijden van de Tilburgse baancompetitie en streden om de eerste punten voor de Zuid-Nederlandse competitie. Met een eerste en twee tweede plaatsen waren de schaatsers van “De Vennen” gelijk al succesvol.

De eindsprint tussen Teun van der Linden (rechts) en Thomas van Berkel (foto Wouter Groenen)

De eindsprint tussen Teun van der Linden (rechts) en Thomas van Berkel (foto Wouter Groenen)

Bij de jongens Pupillen namen de Vennenleden Thomas van Berkel en Teun van der Linden samen met Geophrey Coenraad van IJsclub Tilburg gelijk na de start de leiding. Door goede samenwerking werd de voorsprong op het peloton snel uitgebreid. In de laatste van de zes te rijden ronden kon Geophrey het hoge tempo niet meer bijhouden en konden Thomas en Teun gaan strijden om de overwinning. In een spannende sprint ging Teun vlak voor Thomas over de finish. Gijs van der Linden behaalde in dezelfde wedstrijd de zevende plaats en bij de meisjes Pupillen werd Karlijn Schellekens vijfde in de wedstrijd over vijf ronden.

Later op de avond kwamen Merel Bertens, Jan op ’t Hoog en Marco van Duijnhoven aan de start van de eerste wedstrijd om de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. Volgens traditie zijn de dames en heren tijdens de wedstrijden van deze competitie gelijktijdig in de baan, maar worden er wel aparte uitslagen en klassementen voor de verschillende categorieën gemaakt. Helaas zijn de wedstrijden hierdoor soms wat onoverzichtelijk. Als gevolg hiervan kreeg Merel Bertens te laat in de gaten dat de sterke en ervaren rijdster Lieke Splinter uit Babyloniënbroek stiekem in een kopgroep met mannen was meegegaan. Toen Merel besefte dat een concurrente voor de overwinning in de kopgroep zat, probeerde zij nog wel het gat met de kopgroep te dichten. Aangezien Merel als de sterkste sprintster van het damespeloton wordt beschouwd, kreeg zij daarbij helaas geen steun van de andere rijdsters. Uiteindelijk lukte het de kopgroep om een ronde voorsprong te pakken en was een tweede plaats voor Merel het hoogst haalbare. Deze tweede plaats bereikte zij door overtuigend de sprint van het peloton te winnen.
Jan op ’t Hoog hoopt dit seizoen weer op een plaats in de top tien in het eindklassement van de heren Masters-2. Met een achtste plaats in de wedstrijd over veertig ronden legde Jan een goede basis voor het behalen van deze doelstelling. Marco van Duijnhoven werd in dezelfde wedstrijd achttiende.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: