Schaatsclub De Vennen

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » Terugblik

Terugblik

Terugblik op succesvol wedstrijdseizoen

Na het sluiten van de ijsbanen kan door de wedstrijdploeg van Schaatsclub “De Vennen” weer worden teruggeblikt op een zeer succesvol seizoen 2015/2016.

De schaatsploeg van “De Vennen” in het seizoen 2015/2016 (Foto Mariny van Esch)

De schaatsploeg van “De Vennen” in het seizoen 2015/2016 (Foto Mariny van Esch)

Door de, inclusief Merel Bertens (Zuid-Nederlandse Marathonselectie), Thomas van Dijk (Zuid-Nederlandse Langebaanselectie) en Daidai Ntab (commercieel team Beslist.nl), 23 leden tellende ploeg werd maar liefst 248 keer een Persoonlijk Record gereden. Hieronder ook een Clubrecord van Merel Bertens op de 3000 meter en twee Clubrecords van Daidai Ntab op de 500 meter. Vooral de 34.96 die Daidai op de 500 meter op de laaglandbaan in Heerenveen reed spreekt hierbij tot de verbeelding. Tien leden promoveerden naar een hogere klasse, waarbij Sanne van Duijnhoven en Martijn Weber zelfs drie respectievelijk twee klassen hoger eindigden dan waar zij het seizoen begonnen.

Merel Bertens eindigde als vijftiende in de landelijk marathoncompetitie voor dames Senioren en won alle vier de wedstrijden van de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie waaraan zij naast de landelijke wedstrijden kon deelnemen. Jan op ’t Hoog eindigde bij de Masters-2 als achtste in het eindklassement van de Zuid-Nederlandse marathoncompetitie die op de ijsbanen van Tilburg, Breda, Geleen en Eindhoven werd gehouden. Martijn Weber werd bij de Junioren-C de winnaar van het eindklassement van de marathoncompetitie in Tilburg en Thom Botermans behaalde in dezelfde categorie de derde plaats. Bij de Pupillen-B werden Teun van der Linden en Thomas van Berkel respectievelijk tweede en derde. Bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon voor Senioren won Merel Bertens de bronzen medaille.

Ook tijdens Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Langebaan waren leden van “De Vennen” succesvol. Thomas van Dijk werd bij de Neo-Senioren zowel kampioen op de Sprint als op de Supersprint. Sanne van Duijnhoven veroverde bij de junioren-C de tweede plaats bij de Sprint en werd derde tijdens het kampioenschap Allround. Tijdens het Zuid-Nederlands Afstandskampioenschap 3000 meter (alle categorieën) mocht Merel Bertens de tweede prijs in ontvangst nemen.

Merel Bertens, Thomas van Dijk, Daidai Ntab en Teun van der Linden mochten op verschillende Nederlandse Kampioenschappen rijden. Merel behaalde de negende plaats tijdens het NK Marathon voor Junioren-B en werd dertiende bij het NK Allround voor Studenten. Bij het NK Afstanden voor Neo-Senioren werden Daidai en Thomas respectievelijk eerste en achtste op de 500 meter en op de 1000 meter werden Daidai en Thomas respectievelijk derde en elfde. Daidai werd bij de Senioren Nederlands Kampioen Kortebaan, tweede bij de Pure Sprint, twaalfde op het NK Sprint en vierde respectievelijk dertiende op de 500 en 1000 meter tijdens het NK Afstanden. Bij het NK Sprint was hij zelfs de snelste van alle deelnemers tijdens de tweede rit over 500 meter. Teun behaalde de zesentwintigste plaats tijdens het officieus NK voor Pupillen-C.

Na een korte rustperiode zullen de schaatsers tijdens het voorjaar en de zomer gaan hardlopen, fietsen en skeeleren zodat zij in oktober weer goed voorbereid aan de start van de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zullen staan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Clubsponsors
van Zon timmerwerken
Bakkerij van Hulten
van Bommel schoenen
Van Der Linden
Physique
Van Dam en Partners
Ruud! sport
Bij Wout
Kees vd Bruggen
John van Dijck
vb2 vastgoed
nanodialysis
FTC advies
ligtvoetshoes
root
MMBouw
Cleijsen
Mutsaers
vanDamflowers
Stokske
%d bloggers liken dit: